Skip to main content
V Posavju 5.5° C Četrtek, 8. december 2022
11.05.2020
14:30
Nesreča motoristov v sevniški občini
Foto: PGD Sevnica
Sevniški gasilci so v nedeljskem dopolndevu v dobre pol ure obravnavali dve prometni nesreči, v katerih sta se poškodovala motorista.

V nedeljskem večeru dve nesreči motoristov

V Orešju nad Sevnico in na Bregu

Kot pravijo v sporočilu, se je prva nesreča zgodila ob 21.41 v naselju Orešje nad Sevnico, ko se je pri padcu z motorjem poškodoval občan. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili baterijo na motorju, nudili pomoč reševalcem in policiji in razsvetlili kraj nesreče. Le nekaj minut pozneje, ob 22.17 je bilo, so jih na pomoč klicali iz naselja Breg. Tudi tu so gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili baterijo na motorju, pregledali poškodovanega, posuli iztekle motorne tekočine, nudili pomoč policiji in opravili razsvetljavo kraja nesreče.

Kaj pravijo policisti?

19-letnik se je v nesreči lažje poškodoval

V nedeljo zvečer so bili policisti obveščeni, da reševalci oskrbujejo motorista, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Policisti so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 19-letni motorist vozil po regionalni cesti v Orešju nad Sevnico.

Izgubil oblast nad motorjem

"Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Motorist se je v nesreči lažje poškodoval," dodajajo policisti.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali tri pozive za nujno medicinsko pomoč.

Prejšnji teden 18 izrednih dogodkov

V preteklem tednu smo na območju Posavja zabeležili osemnajst izrednih dogodkov, od tega devet v občini Krško, tri v občini Brežice in šest v občini Sevnica. V občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece porabnikom v naselju Križe pripeljali 5 m3 pitne vode.

(eP)

sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja