Skip to main content
V Posavju 3.2° C Petek, 2. december 2022
12.11.2021
18:05
Rešilec, NMP Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V dveh petkovih nesrečah pri Gornjem Lenartu v občini Brežice in Zabukovju nad Sevnico v istoimenski občini so se tri osebe poškodovale.

Dve petkovi nesreči

Nesreča v Gornjem Lenartu

O prvi nesreči so bili na Regijskem centru za obveščanje Brežice obveščeni okoli 8. ure, ko sta ob 8.03 na cesti v naselju Gornji Lenart v občini Brežice trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so kraj nesreče zavarovali, na vozilih odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali po vozišču iztekle motorne tekočine, s tehničnim posegom izvlekli vozili nazaj na vozišče, nudili pomoč pri odstranitvi vozil in prvo pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Brežice, ki so poškodovani osebi na kraju oskrbeli in nato eno osebo prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Nesreča v Zabukovju nad Sevnico

Druga nesreča se je zgodila ob 12.10, ko se je na cesti pri Zabukovju nad Sevnico z avtomobilom prevrnil voznik. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulator na vozilu, preprečili nadaljnje iztekanje, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in postavili vozilo nazaj na kolesa. Voznika so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali devet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pge krško
pgd sevnica
nmp sevnica
nmp brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi