Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
15.07.2022
11:27
Foto: arhiv ePosavje
V nesreči v Novi vasi pri Mokricah pet poškodovanih, na Orehovcu iztekalo kurilno olje, v noči na petek požar v Brezju pri Veliki Dolini.

Četrtek v Posavju

Kurilno olje

Četrtkovo popoldansko dogajanje v Posavju začenjamo v kostanjeviški občini, kjer je ob 18.17 na Orehovcu iz cisterne v stanovanjski hiši iztekalo kurilno olje. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so preprečili širjenje iztekanja, kurilno olje prečrpali in madež posuli z vpojnimi sredstvi.

Pet poškodovanih

Ob 19.06 sta v Novi vasi pri Mokricah v občini Brežice trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so kraj zavarovali, odklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so na kraju oskrbeli pet oseb, dve od teh pa nato prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

Trčila državljana Hrvaške

Brežiški policisti so bili okoli 19. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na lokalni cesti v Novi vasi pri Mokricah.

40-letnik v 39-letnika

Po opravljenem ogledu kraja nesreče so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 40-letni voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letni voznik, prav tako državljan Hrvaške.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Lažje poškodovanega 39- letnega voznika in 35-letno potnico iz njegovega vozila in lažje poškodovanega otroka iz vozila povzročitelja so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,39 miligramov alkohola. Policisti so mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Gorela fasada

V noči s četrtka na petek je ob 00.40 v Brezju pri Veliki Dolini v občini Brežice zagorela fasada na stanovanjskem objektu. Požar je pogasil lastnik sam, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Velika Dolina in Obrežje pa so objekt pregledali s termo kamero.

Pet nujnih pozivov, eno naročilo

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

pge krško
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja