Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
30.05.2022
11:54
Foto: arhiv ePosavje
Pri nadzoru schengenske meje so posavski policisti med vikendom izsledili 52 tujcev, od tega največ (40) na območju brežiške občine.

Dogodki na meji

Na območju brežiške občine prijeli 40 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice, na območju naselij Brezje, Veliki Obrež, Ponikve, Dobova in Rigonce izsledili in prijeli 16 državljanov Bangladeša, 10 državljanov Burundija, štiri državljane Pakistana, tri državljane Afganistana, dva državljana Indije, po enega državljana Malija, Toga, Gvineje, Kameruna in Kosova.

Sevnica 5, Črneča vas 7

Na območju Policijske postaje Sevnica so izsledili pet državljanov Afganistana, na območju Črneče vasi v kostanjeviški občini pa po dva državljana Bangladeša, Turčije, Nepala in državljana Afganistana. Pri Adlešičih v Beli krajini so prijeli še tri državljane Slonokoščene obale, v Novem mestu pa štiri državljane Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Na podvozju vlaka v Dobovi trije tujci

Policisti Postaje Dobova so med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo na podvozju odkrili tri tujce, ki so se na ta način poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v državo. Državljana Sirije, državljana Palestine in državljana Turčije so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ukradli 500 litrov goriva

V noči na petek je na parkirnem prostoru na Obrežju nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil ter odtujil okoli 500 litrov goriva.

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja