Skip to main content
V Posavju 4.4° C Četrtek, 8. december 2022
23.03.2021
12:45
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policiste na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto bili ob 12. uri obveščeni o dveh sumljivih osebah na območju Spodnjega Starega Gradu.

Štiri ure pozneje so prijeli dva mladoletnika

Informacije občanov so pripomogle k izsleditvi

KRŠKO Policisti so na kraj napotili več policistov, ki so v razgovorih z občani pridobili koristne informacije o opisu neznancev in smeri njunega bega. Krški policisti so prav na podlagi teh podatkov okoli 16. ure na območju Spodnje Libne izsledili in prijeli dva mladoletnika. V preiskavi so ugotovili, da sta storilca vlomila v stanovanjsko hišo v Spodnjem Starem Gradu.

Z vlomom sta povzročila za 1500 evrov škode

Mladoletnika sicer nista ničesar odtujila, z vlomom pa sta povzročila za okoli 1500 evrov premoženjske škode. Policisti so ugotovili, da sta osumljenca pobegnila iz vzgojnega zavoda, pa so ju pridržali in predali osebju zavoda.

Policisti se zahvaljujejo občanom

Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper oba na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. "Za odgovorno ravnanje se zahvaljujemo vsem občanom, ki so bili pozorni na sumljive okoliščine v njihovem okolju in so policistom posredovali informacije," dodajajo policisti.

(eP)

krško
policija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja