Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
13.12.2021
14:26
Nesreča, Impoljca
Foto: PGD Sevnica
V petkovem popoldnevu je bila več kot dve uri zaradi nesreče pri križišču na Impoljci zaprta cesta Sevnica - Krško.

Nesreča na Impoljci, 10. december 2021

(18:12) Cesta je že dve uri zaprta

Ob 16.12 sta v naselju Arto v občini Sevnica trčili osebni vozili, poročajo z Regijskega centra za obveščanje Brežice. V reševalni akciji sodelujejo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica in sevniški policisti.

(18:13) Kaj pravijo na prometno-informacijskem centru?

Na spletni strani promet.si ob tem dodajajo, da je cesta Sevnica - Krško zaprta. Obvoz je po levem bregu Save po cesti Sevnica - Brezovo - hidroelektrarna Arto Blanca.

(18:33) Cesta je znova odprta

Po poročanju Prometno-informacijskega centra je cesta znova odprta za ves promet.

Nesreča na Impoljci

(19:59) Dve osebi poškodovani, eno so odpeljali v celjsko bolnišnico

V prometni nesreči na Impoljci, v križišču za Studenec, sta se v petkovem večeru poškodovali dve osebi. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovani osebi oskrbeli in eno prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, razsvetljevali kraj nesreče, posuli razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji in reševalcem ter vlečni službi pri odstranitvi vozil s cestišča, dežurni delavci cestnega podjetja CGP Sevnica pa so počistili cestišče.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

(14:24) 52-letnik odvzel prednost 21-letniku

Sevniški policisti so bili v petek nekaj po 16. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh voznikov osebnih avtomobilov pri Artu. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 52-letni voznik osebnega avtomobila, ki se je v križišču vključeval na prednostno cesto in odvzel prednost 21-letnemu vozniku.

Lažje poškodovana potnica v vozilu povzročitelja

V nesreči se je lažje poškodovala potnica v vozilu povzročitelja, kateremu so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Gasilci in reševalci na Pleteršnikovi ulici v Brežicah

Ob 13.02 so na Pleteršnikovi ulici zaradi onemogle osebe v stanovanju posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice. Gasilci so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Brežice, ki so onemoglo osebo odpeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja