Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
15.03.2021
10:32
Velik porast števila alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Krški policisti so v petek in soboto imeli opravka z dvema kršiteljema predpisov, prvi je napihal v Velikem Mraševem, drugi znakov policistov v Brestanici ni upošteval.

Policisti so imeli opravka s tremi kršitelji prometnih predpisov

54-letnik v Velikem Mraševem napihal, vozil je brez veljavne vozniške

Krški policisti so v petek nekaj pred 21. uro v Velikem Mraševem ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda superb. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,65 miligramov alkohola.

64-letnik odklonil preizkus, pa ostal brez avtomobila

V soboto popoldne so v Brestanici ustavili voznika osebnega avtomobila VW polo, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. 64-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je odklonil preizkus alkoholiziranosti.

Oba sta ostala brez svojih avtomobilov

Policisti so obema voznikoma njuni vozili zasegli, zaradi kršitev izdali plačilna naloga in na sodišče naslovili obdolžilna predloga.

V Brežicah pridržali pijanega voznika

Brežiški policisti pa so v soboto okoli 21. ure v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola. Policisti so ga odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

(eP)

krško
brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi