Skip to main content
V Posavju -1.2° C Sreda, 8. februar 2023
02.11.2021
17:01
Foto: arhiv ePosavje
V Hrastju pri Cerkljah je v soboto 47-letnik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste v drevo, 35-letnik v Krškem na parkirišču trčil v avtomobil in pobegnil.

O treh nesrečah med vikendom

V Hrastju pri Cerkljah 47-letnik s ceste v drevo

Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so jih o prometni nesreči v Hrastju pri Cerkljah obvestili v soboto nekaj po 18. uri. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 47-letni voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Neprilagojena hitrost

Reševalci so lažje poškodovanega voznika in dve potnici iz njegovega vozila oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, povzročitelju bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Trčil v avtomobil in pobegnil

Dobri dve uri pozneje, okoli 20.30 je bilo, se je zgodila prometna nesreča na pakirnem prostoru gostinskega lokala v Krškem, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v parkirni avtomobil in odpeljal s kraja nesreče.

Alkohol

Krški policisti so voznika izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, ta 35-letnemu kršitelju v litru izdihanega zraka pokazal 0,84 miligramov alkohola. Policisti so mu zaradi nepravilnega premika z vozilom in pobega s kraja nesreče izdali odločbo o prekršku in o vožnji pod vplivom alkohola na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

77-letnik padel s kolesom in se huje poškodoval

V nedeljo popoldne so iz Zdravstvenega doma Sevnica obvestili policiste, da oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom. Sevniški policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na lokalni cesti pri Šmarčni, kjer je 77-letni kolesar na mokrem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice