Skip to main content
Torek, 28. november 2023
12.06.2021
21:53
 Nesreča pri Lukovcu
Foto: PGD Sevnica
Zjutraj se je med Radno in Lukovcem zgodila nesreča, v kateri k sreči ni bilo poškodovanih. Popoldne sirene čez Krško proti Globočicam v občini Brežice.

Nesreča pri Lukovcu

Ob 8.03 je na regionalni cesti Radna–Lukovec v občini Sevnica, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili iztek motornih tekočin v bližnji potok, izvlekli vozilo na cestišče, z vpojnimi sredstvi posipali cestišče ter nudili pomoč policiji in vlečni službi, v nesreči pa k sreči ni bilo poškodovanih.

Nesreča pri Globočicah

V sobotnem popoldnevu, ob 16.43 je bilo, so bili na Regijskem centru za obveščanje Brežice obveščeni o prometni nesreči pri Globočicah v občini Brežice. V akcijo so med drugim poslali tudi gasilce Poklicne gasilske enote Krško.

Kot pravijo v sporočilu, je traktorist zapeljal z lokalne ceste v globel in se pri tem večkrat prevrnil. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri imobilizaciji in prenosu voznika do reševalnega vozila, do iztekanja motornih tekočin ni prišlo.

Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Tudi kolesarja so oskrbeli v brežiški bolnišnici

So pa v soboto v Posavju zabeležili še eno nesrečo, ko se je ob 12.09 na lokalni cesti Gorenja Pirošica - Dolenja Pirošica v brežiški občini pri padcu poškodoval mlajši kolesar.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

brežice
pge krško
nmp brežice
pgd sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja