Skip to main content
V Posavju 6.5° C Sobota, 27. 2024
27.12.2019
08:21
Klavirski koncert Tatjani Mole v spomin
Foto: Doroteja Jazbec
Po Zgodbi o drevesu, glasbenem dogodku v organizaciji KTRC Radeče v spomin in na čast Tatjani Mole, so slab teden pozneje izpeljali še klavirski koncert Glasbene šole Laško-Radeče v imenu tako učencev

Klavirski koncert Tatjani Mole v spomin

RADEČE Uvodoma je zbrane pozdravila Nina Mole, ena od zdajšnjih učiteljev klavirja v GŠ Laško-Radeče, pred katero je sicer veščine igranja na inštrument črno-belih tipk s prav takim zanosom učila njena mama, Tatjana Mole. Ker je slednja zelo oboževala klasiko in jazz, je izrazila željo, da bi se v Radečah organizirali koncerti predvsem klasičnih in jazz pianistov. Tako se ji je ta želja izpolnila, a šele po smrti, ko je bil leta 2000 organiziran prvi Klavirski koncert Tatjani.

V preddverju kulturnega doma so bili na ogled plakati, iz katerih je bilo razvidno, da je na prvih dveh koncertih sodelovala tudi Glasbena šola Laško-Radeče s svojimi učenci. Ravnateljica glasbene izobraževalne ustanove, Rosana Jakšič, je ob jubilejnem letu prirejanja koncertov dala pobudo, da bi bilo ob 20-letnici izvedeno kaj podobnega kot v samem začetku in da bi bilo zanimivo k sodelovanju povabiti še koga. Tako so se odločili, da poleg osrednjega glasbenega večera (14. decembra) 20. decembra pripravijo še koncert učencev. Nina Mole je izrazila veselje, da so ob tem zaigrale tudi štiri bivše učenke klavirja (Valerija Ramovš, Eva Nograšek, Anja Kerkoč in sedaj že profesorica klavirja, Teja Ulaga). Koncert je bil sestavljen iz treh delov.

Fotogalerija (Foto: GŠ Laško-Radeče, D.J.)

V prvem delu je bilo moč slišati različne skladbe za klavir štiriročno v izvedbi Eme in Monike Novak, Ive Razboršek in Ožbolta Wetz, Katarine Tržan, Lulu Ronje Nikolič in Mille Marjanović, Neje Novak, Julije Pavšek, Ane Mrgole in Tee Zupan, Darje Vodopivc in Klare Kavzer, Neže Zupanc in Neže Hochkraut ter Anje Kerkoč in Eve Nograšek.

V drugem delu je občinstvo prisluhnilo pet-stavčni pravljični suiti skladatelja Mauricea Ravela, v sklopu katere so prste po tipkah sprehajali Sanja Soltič in Julija Knavs, Lana Krajnc in Klara Sonc, Zala Breznikar in Simon Schuller,Teja Ulaga in Nina Mole ter Valerija Ramovš in Neja Novak.

V zadnjem sklopu pa se je solistom Galu Grosu, Zali Breznikar, Simonu Schullerju in Neji Novak pridružil še orkester Godalni orkester Strunikat pod vodstvom Maje Glavač. Obiskovalci smo se sproščeno prepustili klavirski glasbi in bili, kot že leta poprej, tudi ob jubilejni izvedbi navdušeni.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja