Skip to main content
V Posavju 13.1° C Četrtek, 2. 2024
14.02.2024
12:08
Foto: Anton Hruševar
Izvolitev novega predsednika Etnološkega društva Prforcenhaus. Robi Jordan, z vzdevkom Muri, okronan v večeru kulture, plesa in humorja.

Novi predsednik Prforcenhausa

V ponedeljek zvečer je Etnološko društvo Prforcenhaus na občnem zboru v večnamenski dvorani La Vie na 'demokratičnih' volitvah složno izvolilo in okronalo novega predsednika.

Po bogatem kulturnem programu z nastopom mažoretk, kankan plesalk, igralske skupine, ki se je ponorčevala na račun bodočega zdravnika z juga (sladoledarja), lovcev na bobre, Kmečkega hrama, so Dragonarji zaprli dvorano in na oder prinesli novega predsednika. To je postal Robi Jordan, ki ga kličejo tudi Muri. Okronali so ga z novo krono in žezlom, oboje so izdelali mojstri obrti Stavbnega kleparstva Jani Kovačič, Marjan Črtalič –Trdin in Tomo Prašnikar.

Resda je bilo pred kronanjem malo solz (verjetno od veselja), v izjavi za javnost pa je novi predsednik povedal, da je bil leta 1973 tudi njegov oče predsednik, pozneje pa tudi oče Šelme. Po sprejetju krone, oblačila, žezla in prebrani prisegi je sledila večerja v gostišču Žolnir, kasneje pa normalno še ples v maskah do jutranjih ur. 

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

prforcenhaus
šelmarija
kostanjevica na krki

Pridružite se nam