Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
05.01.2022
09:15
Protipoplavna zaščita Kostanjevice na Krki
Grafika: ePosavje
V Kostanjevici na Krki še vedno iščejo najboljšo rešitev za protipoplavno ureditev edinega slovenskega naseljenega otoka. Na predzadnji dan leta so domačini v nabiralnike prejeli anonimko.

Kostanjeviški župan poziva avtorje anonimke

KOSTANJEVICA NA KRKI Kostanjevičani so prejšnji četrtek v domače nabiralnike prejeli anonimno pismo z naslovom Dejstva ali interesi?. Kostanjeviški župan Ladko Petretič pravi, da je pismo polno neutemeljenih trditev, ki med občane vnašajo zmedo. Petretič zato pisce anonimke - svoj odgovor je naslovil na Iniciativo Kostanjevica na Krki in tako bi lahko sklepali, da pismo prihaja iz njihovih vrst - poziva, da vse dokumente, ki jih pošiljajo v javno, podpišejo z imenom in priimkom avtorja, oziroma avtorjev poslanih besedil.

"Vaše aktivnosti ne pripomorejo k skupnem cilju"

"Tudi sami se zavedamo pomembnosti projekta, zato vlagamo maksimalne napore, da dosežemo skupni cilj zaščite Kostanjevice na Krki pred poplavami, k čemur pa vaše aktivnosti ne pripomorejo," je v pismu iniciativi še zapisal Petretič. V nadaljevanju dodaja, da gre za državno investicijo, kjer je občina zgolj partner brez finančnih obveznmosti.

O sodelovanju, dialogu in predvolilnih točkah

"Projektiranje se še ni začelo, imamo zgolj ugotovitve študije, pri razvoju projekta je nujno sodelovanje in dialog vseh deležnikov in ne morebitno nabiranje predvolilnih točk, če želimo, da je rešitev dobra in kakovostna za vse." Spomnimo, Kostanjevičani imajo še do 20. januarja čas, da z Direkcijo Republike Slovenije za vode poiščejo skupne točke pri protipoplavnih rešitvah otoka.

(eP)

kostanjevica na krki
poplave

Pridružite se nam

Novice iz Posavja