Skip to main content
V Posavju 10° C Petek, 26. 2024
05.09.2019
19:06
Foto: Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
Kaj vse se bo v septembru dogajalo v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki? V nadaljevanju zapisa objavljamo seznam dogodkov, na katere vabijo Kostanjevičani.

September v Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

OTVORITEV RAZSTAVE

Neven Bilić: Ad infinitum

petek, 13. september, ob 19. uri nekdanja samostanska cerkev Pogled v proces ustvarjanja je eden izmed bistvenih trenutkov, v katerem se razvija dialog med avtorjem, delom in njegovimi gledalci. V procesu artikulacije umetniških idej Neven Bilić že od samih začetkov kaže senzibilnost do netradicionalnih materialov, neutrudno raziskujoč njihov potencial. Tako eksperimentira z različnimi vrstami polimerov, s t.i. netradicionalnimi materiali, ki se v kreativnih in kompleksnih postopkih spreminjajo v nove oblike, geometrične ali organske, in razkrivajo neskončne potenciale oblikovanja. Monokromne skulpture Nevena Bilića, čeprav so nastale zadnjih deset let in spadajo v različne tematske cikle, v kontemplativnem zgodovinskem ambientu nekdanje cerkve nepričakovano vzpostavljajo nove odnose in odpirajo nova večplastna razumevanja. V intenzivnem dialogu s prostorom črne in bele strukture velikih dimenzij na poseben način vzpostavljajo nove odnose med materijo in prostorom, zapolnjenostjo in praznino, pozitivom in negativom.

Kustosinja razstave je Vesna Meštrić, razstava je nastala v sodelovanju z Muzejem sodobne umetnosti v Zagrebu.


ZAKLJUČEK RAZSTAVE

Faces of Expressionism

sobota, 14. september, med 11. in 18. uro GASK - Kutna Gora

Razstava Obrazi ekspresonizma v muzeju GASK v Kutni Gori se zaključuje v nedeljo, 15. septembra. Zatvoritev razstave bo v soboto, 14. septembra, pospremil celodnevni program; ob 11. uri bo potekala okrogla miza na temo ekspresionizma, z gosti dr. Robertom Simoniškom in dr. Andrejem Smrekarjem, dr. Marie Rakušanovo (Češka) in dr. Janino Dahlmanns (Nemčija). Ob 15. uri bo po razstavi vodil kustos dr. Robert Simonišek. Dogodek se bo zaključil ob 18. uri z literarno-filmskim večerom in projekcijo ekspresionističnega filma Nosferatu: Simfonija groze.


PROJEKCIJA

Projekcija filmov Luksuz produkcije, Lamutov likovni salon

sreda, 18. september, ob 18.30

V mesecu juliju je v galeriji že tretjič potekala mladinska filmska delavnica. Ogledali si bomo nastala filma, sledil pa bo pogovor z ustvarjalci. Po projekciji mladinskih filmov, bo ob 19. uri projekcija filmov Luksuz produkcije, ki so bili posneti v Kostanjevici na Krki ali so z njo tematsko povezani.


Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

kostanjevica na krki
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja