Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
24.12.2019
15:43
10 let krških mažoretk, prireditev
Foto: Krške mažoretke
V četrtek, 19. decembra, so v Kulturnem domu Krško Krške mažoretke praznovale 10 let obstoja. V nadaljevanju objavljamo poročilo in več fotografij s slavnostne prireditve ob tem jubileju.

10 let krških mažoretk

KRŠKO Prireditev se je začela z nastopom vseh mažoret, ki so v treh skupinah stopale na oder in pred njega ter ob glasbi Who run the world - Girls, napovedale pester plesni večer. Nato smo skozi zgodbo Ema postane mažoreta (nadaljevanje septembrske avtorske glasbeno mažoretne predstave Ema gre v gozd) spoznali, kako si Ema želi zaplesati ob mažoretah. V 10 plesnih točkah so mažorete poskrbele za navdušenje, za popestritev večera sta poskrbeli tudi gostja večera Rebeka Dremelj in mlada pevka, prav tako mažoreta, Alina Julija Jagič.

Fotogalerija (Foto: Krške marožetke):

Zgodovina krških mažoretk

Krške mažoretke so bile ustanovljene na pobudo Angie Pranjič, Bože Zajec in Urške Šebat. Od samega začetka se mažorete redno udeležujejo državnega tekmovanja ter vseh prireditev v naši občini ter drugod po Sloveniji. Leta 2017 so na državnem tekmovanju v Laškem v skupini junior prejele bronasto priznanje, leto predtem pa v isti skupini na evropskem prvenstvu 13. mesto.

Novo nastala skupina kadet je v letošnjem letu dosegla zavidljive rezultate - na festivalu Lukec open v Brežicah so dosegle bronasto priznanje, na mednarodnem tekmovanju MWF v Kočevju 1. mesto, zlato priznanje in pokal, na festivalu Rolly dance open v Mariboru pa še 1. mesto in srebrno priznanje.

Jubilejno priznanje za društvo in srebrne značke za posamezncie

Na osrednji proslavi ob 10. obletnici so mentorice in koreografinje vseh plesnih točk večera prejele srebrno splošno značko Javnega sklada za kulturne dejavnosti, ob njihovem 10-letnem udejstvovanju v klubu. To so Kiara Karolina Kerin, Lara Baznik in Maja Plankar. Mažoretni klub Baton pa je prejel jubilejno priznanje, ki ga je v imenu društvo prevzela predsednica Darja Dobršek.

Darila za mlade mažorete

Posebno darilo za dolgoletno mažoretno udejstvovanje so s strani društva prejele mlade mažorete Alina Julija Jagič, Julija Pišek in Dolores Paunovič. Pred koncem prireditve, ki se je zaključila s skupnim nastopom vseh mažoret, so predstavile tudi video svojih 10 let, ob koncu pa so razrezale tudi torto.

Krške mažoretke

krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja