Skip to main content
Petek, 2. junij 2023
13.04.2022
13:45
Ivan Molan, 17 let županovanja
Foto: ePosavje.com
Ivan Molan je na čelu Občine Brežice že 17 let. Ob obletnici začetka svojega županovanja je predstavil dosežke preteklih let in načrte za prihodnje.

17 let županovanja Ivana Molana

BREŽICE Ivan Molan je na položaj župana občine Brežice stopil prvega aprila 2005, po tem ko je dotedanjemu dolgoletnemu županu Andreju Vizjaku prenehala funkcija. Najprej je bilo treba vzpostaviti zaupanje znotraj občinskega sveta, saj ta – po Molanovih besedah – pred sedemnajstimi leti skorajda ni funkcioniral, potrebna je bila reorganizacija občinske uprave.

Proračun: Nekoč 17 milijonov evrov, danes skoraj 43

"Ko sem prišel na Občino Brežice, je bil proračun 15 milijonov evrov. Milijon in pol je bilo za investicije, ostalo so rabili za svoje delovanje. Danes imamo proračun skoraj 43 milijonov evrov in 24 milijonov investicij," pravi Molan. Sledila sta reorganizacija javnih zavodov in vlaganje v infrastrukturo. "V teh 17 letih je bilo v občini Brežice investiranih skoraj 200 milijonov evrov, okoli 150 milijonov evrov smo namenili za neposredne transferje občanom, društvom in podjetjem." Župan nadaljuje, da so vse investicije delali enakomerno po celotni občini, po vseh krajih.

Načrti v prihodnje

Ob 17-letnici županovanja je Ivan Molan predstavil tudi načrte za naprej. Ti vključujejo nekatere že začrtane investicije, "vključno s hidroelektrarnami, letališčem Cerklje ob Krki, prav tako z ostalo infrastrukturo. Kot obmejna občina zahtevamo, da se čim bolj vzpostavi življenje ob meji. Kot obmejna občina je pomembno pridobivanje sredstev za podjetnike in veseli me, da smo na tem gospodarskem področju pridobili nova podjetja."

JEK 2 in pokrajina Posavje

Kot občina, ki živi v neposredni bližini jedrskega objekta, bodo v prihodnosti zahtevali in želeli biti aktivno vključeni v umeščanje projekta JEK 2, in prav tako pri ustanavljanju pokrajine Posavje.

brežice
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja