Skip to main content
V Posavju -1.3° C Četrtek, 9. februar 2023
22.04.2020
20:17
Brežiški župan Ivan Molan za ePosavje.com
Foto: ePosavje.com
Brežiški župan Ivan Molan za ePosavje.com ocenjuje, da je trenutno stanje v občini "kar v redu". Molan je vesel, da se ljudje držijo navodil. "Tudi zaradi tega imamo v Posavju bistveno manj obolelih."

Brežiški župan Ivan Molan za ePosavje.com

Trenutno stanje v občini? "Kar v redu"

BREŽICE Kot pravi brežiški župan Ivan Molan, je trenutno stanje v občini "kar v redu". Molan se je zahvalil vsem občankam in občanom, "najprej tistim, ki delajo v podpornih službah, ki so res izjemno resno in odgovorno vzeli svoje delo."

"Tudi zaradi upoštevanja navodil imamo verjetno bistveno manj obolelih, kot jih je drugje"

Molan je vesel, da se občani držijo navodil. "Predvsem kar se tiče gibanja, druženja in moram reči, da tudi verjetno zaradi tega imamo v Brežicah in seveda tudi skoraj v celotnem Posavju bistveno manj obolelih, kot jih je pa kje drugje."

"Pomembno je, da znamo medsebojno dobro delovati"

"Kot obmejna občina imamo precej drugih težav"

"Glede na to, da je občina tudi obmejna občina, ima kar precej drugih težav. Predvsem gre tu  za zdravstveni dom, ki izvaja testiranje in pa tudi bolnišnica. Imamo dom upokojencev, imamo kar nekaj beguncev, katere je bilo potrebno testirati. Kot obmejna občina je bilo potrebno testirati tudi določene tuje delavce, ki delajo v Sloveniji, tako da moram reči, da je kar pestro. Nenehno se spreminjajo pogoji," je še povedal župan.

"Imamo dobro razvite podporne službe"

Molan ob tem izpostavlja pomembnost dobro razvitih podporne službe, "kot so Civilna zaščita, reševanje in da znamo medsebojno delovati, tako zdravstveni dom, policija, zaščita, reševanje inseveda tudi vsi ostali zavodi, ki so vključeni v življenje v občini."

Daljši pogovor z brežiškim županom Ivanom Molanom v torek ob 20. uri v oddaji Posavski tednik.

(pp, bš, eP)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja