Skip to main content
Petek, 22. september 2023
14.04.2022
12:37
Posavci, otroški parlament
Foto: ZPM Krško
Po zaključku občinskih otroških parlamentov v Posavju je v ponedeljek, 11. aprila 2022, v
Državnem zboru Republike Slovenije potekal 32. nacionalni otroški parlament.

32. nacionalni otroški parlament

KRŠKO Posavsko regijo so na zasedanju 32. nacionalnega otroškega parlamenta zastopali Pia Paulina Pinoza (OŠ Blanca), Zala Božič, Pina Rožman in Živa Frigelj (OŠ Jožeta Toporišiča Dobova), Aljoša Božič (OŠ Jurija Dalmatina Krško), Žanin Cesar (OŠ Sava Kladnika Sevnica ter Matevž Županc (OŠ Senovo) pod vodstvom regijske koordinatorice za Posavje Tjaše Rakar Kukovič iz ZPM Krško.

Uvodoma sta mlade pozdravila in nagovorila predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Igor Zorčič in predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik. Mladim pa je spodbudne besede namenil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Mladi parlamentarci in parlamentarke so v okviru teme Moja poklicna prihodnost najprej razpravljali v petih delovnih skupinah (Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine / Poti do mojega poklica; Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti / Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo / Vpliv covid-19 na izbiro poklica), svoje ugotovitve in razmišljanja pa so predstavili na plenarnem zasedanju.

Fotogalerija (Foto: ZPM Krško):

Naslednje leto o duševnem zdravju otrok in mladih

V plenarnem delu zasedanja so mladim prisluhnili, poleg nekaterih poslancev, tudi državni sekretar na MIZŠ Damir Orehovec, namestnik varuha človekovih pravic dr. Jože Ruparič, direktorica Direktorata za trg dela in zaposlovanje Mojca Pršina, mag. Ružica Boškić z Direktorata za družino ter dr. Fani Nolimal iz Zavoda Republike Slovenije za šolstvo. Ob zaključku plenarnega zasedanja je sledila razglasitev teme. Za naslednje šolsko leto so mladi parlamentarci in parlamentarke izbrali temo Duševno zdravje otrok in mladih.

Zveza prijateljev mladine Krško

krško
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja