Skip to main content
V Posavju 0.3° C Nedelja, 23. januar 2022
07.06.2019
15:04
Foto: Pripravljani vrtec Kerinov Grm
6. junija 2019 so v romskem naselju Kerinov Grm obeležili 8. obletnico delovanje Pripravljalnega
vrtca.

Pripravljalni vrtec Kerinov Grm

KERINOV GRM Poleg dejavnosti predšolske vzgoje so pripravili tudi predstavitev vseh program, ki še potekajo pod okriljem projekta »Skupaj za znanje«, ki ga vodi Center šolskih in obšolskih dejavnosti. Glavni namen projekta pa je zagotoviti pomoč romskim otrokom in njihovim staršem pri vključevanju v sistem vzgoje in izobraževanja in pri pridobivanju novih znanj tudi izven šolskih prostorov. Projekt poteka od leta 2015 in se zaključuje čez dobri dve leti.

Začetki segajo v leto 2011

Začetki delovanja Pripravljalnega vrtca na omenjeni lokaciji segajo v leto 2011, ko je Občina Krško postavila objekt in so v vrtec sprejeli prvo generacijo otrok. Delo v programu predšolske vzgoje se odvija po kurikulumu za vrtce in po programu Korak za korakom. Vključno z letošnjim šolskim letom je pripravljalni vrtec obiskovalo 150 otrok iz Kerinovega Grma.

Letos je v dejavnosti vpisanih 50 otrok

Predšolska vzgoja pa je le ena izmed aktivnosti. V okviru projekta deluje še večnamenski center, ki predstavlja skupni prostor, kjer šolski otroci lahko dobijo osnovna znanja in se udeležujejo različnih izobraževalnih, ustvarjalnih in športnih aktivnosti. V letošnjem šolskem letu je v dejavnosti vpisanih 50 otrok, redni program pa dopolnjujejo obšolske dejavnosti s poudarkom na učenju v naravi. Na dogodku so se z glasbeno in plesnimi točkami predstavili predšolski in šolski otroci, zbrane pa sta nagovorili podžupanja krške občine Ana Nuša Somrak ter vodja projekta dr. Barbara Kejžar.

Zaposleni v VNC in v Pripravljalnem vrtcu

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja