Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
28.08.2022
08:14
Best wines of Posavje 2022
Foto: Klet Krško
V četrtek, 25. avgusta 2022, se je v Krškem začelo dogajanje v sklopu Meseca okusov Posavja, ki so ga že drugo leto zapovrstjo otvorili z butičnim dogodkom za vinoljube – Best wines of Posavje.

Best wines of Posavje 2022

KRŠKO V organizaciji Kleti Krško so se pod njihovimi grajskimi oboki ponovno zbrali posavski vinarji, ki so predstavili svoja v zadnjem letu nagrajena vina na mednarodnih in domačih tekmovanjih.

Povabilu k soustvarjanju v letu 2021 začete posavske vinske zgodbe Best wines of Posavje so se letos odzvali Vinska klet Frelih, Vina Dular, Vinska klet Prus, Vinska klet Colnar, Vina Jelenič, Klet Štemberger, Istenič in Zajc. Skupaj z gostitelji, Kletjo Krško, so obiskovalcem ponudili več kot 50 nagrajenih vin z Dolenjske, Bele krajine in bizeljsko-sremiškega vinorodnega okoliša.

Edinstveno vinsko gastronomsko dogajanje je s kulinarično spremljavo pod grajskimi arkadami v stilu odprte kuhinje dopolnila Gostilna Kunst, sevniški Kisli pek pa je s svojimi pekovskimi prigrizki z drožmi oskrboval vinarske kotičke. Obiskovalci so si lahko na dogodku privoščili tudi miren oddih v prostorih Vinsko gastronomskega centra Turn, kjer so lahko uživali ob ekskluzivnih vinskih koktajlih barmana Gorana Škarlina – Škara.

Fotogalerija (Foto: Klet Krško):

Letošnji dogodek z dobrodelno noto

V Kleti Krško so letošnjemu dogodku nadeli dobrodelno noto. Izkupiček od prodanih vstopnic so v celoti namenili šolskemu skladu Osnovne šole Leskovec pri Krškem in tako eno ključnih vrednot Best wines of Posavje – sodelovanje še okrepili. Leskovški šolski sklad velik del sredstev namenja tudi reševanju socialnih stisk, ki jih je iz leta v leto več. Z zbranimi sredstvi pa šola med drugim vsako leto poskrbi tudi za izboljšanje pogojev za vzgojno- izobraževalno delo, ki ga uspešno nadgrajujejo z nadstandardnim programom in opremo. 

Dotična donacija v vrednosti 2.460 € bo šoli soomogočila hitrejše vnašanje didaktičnih sprememb v pouk: nakup kinestetičnih miz in stolčkov ter umestitev motorične učne poti za več gibanja in spodbujanje drugačnega učenja, s katerimi bodo sledili najnovejšim spoznanjem nevroznanosti, ki dokazujejo povezavo gibanja, učenja, razmišljanja, boljše pomnitve, večje koncentracije … V prvi vrsti bo nova oprema v veliko pomoč otrokom s posebnimi potrebami (število teh se iz leta v leto povečuje), ki potrebujejo prilagojeno izvajanje in podajanje snovi, predvsem način oz. izvedbo pouka tudi s prilagojeno opremo.

žGostitelji so veseli, da je Best wines of Posavje tudi letos napolnil njihovo klet, kar dokazuje, da se kultura pitja vina tudi v Posavju dviguje in da tudi sami potrošniki vse bolj prepoznavajo potencial tukajšnje zemlje in podnebja za pridelavo vin, kar nedvomno rezultira skozi (nagrajene) steklenice. Razprodana zgodba povezovanja in sodelovanja posavskih vinarjev je več kot očitno tudi v drugo navdušila za odkrivanje edinstvenih vinskih okusov Posavja.

Klet Krško

okusi posavja
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja