Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
18.05.2022
14:41
Obisk v vrtcu Artiče
Foto: ePosavje.com
Sto otrok, ki obiskuje vrtec Ringaraja v Artičah, se je razveselilo novih prostorov. Poleg sodobnih igralnic, imajo jih šest, so pridobili še zunanje igrišče, prostorne garderobe in bralni kotiček.

Na vrtec tudi sredstva EKO sklada

BREŽICE Vrednost novega in energijsko varčnega vrtca je približno 2,65 milijona evrov, Občina Brežice je za vrtec pridobila sredstva EKO sklada v višini 326 tisočakov. Artiški otroci so prag novega vrtca prestopili že marca. Pričakale so jih sodobne, svetle igralnice v novozgrajenem prizidku k tamkajšnji osnovni šoli, na katere so se hitro privadili.

Bralni kotiček

Vsaka igralnica je opremljena z lesenimi podesti, ki so med otroki še posebej priljubljeni. Poleg velikih skupnih prostorov so si ustvarili še bralni kotiček Svoje prostore so pridobile tudi vzgojiteljice. Vodja vrtca Ringaraja in vzgojiteljica Nataša Petelinc nam je povedala, da starega vrtca ne pogrešajo. "Čeprav ga imamo čez cesto in tam hodimo na kosilo, so se otroci vživeli v nove prostore. Imamo nove igrače. Zdaj imamo v garderobah tudi posebna mesta za škornje, dežnike in pelerine, česar prej nismo imeli."

Zdaj imajo vse prostore, ki jih potrebujejo za delo in bivanje

Prostorsko stisko vrtca, ki je bil pred leti zgrajen za dva oddelka, so doslej reševali z uporabo šolskih razredov in najemom prostora pri zasebnikih. Zdaj so pridobili vse potrebne prostore, ki jih potrebujejo za delo in bivanje.

Vesna Bogovič, OŠ Artiče

Otroško igrišče bodo še povečali 

Kot pravi ravnateljica OŠ Artiče Vesna Bogovič, je v vrtcu primerna oprema. "Oprema je nova, prostori svetli. Dobili smo izhode iz igralnic na terase, ker tega prej nismo imeli. Del otroškega igrišča smo obnovili, čez nekaj časa bomo skupaj z Občino Brežice še povečali otroško igrišče." Občina Brežice je namreč pred sklenitvijo pogodbe za odkup dela zemljišča na južni strani novega vrtca, na katerem bodo pridobili dodatne površine za dejavnosti na prostem.

vrtec
šole v posavju
brežice
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja