Skip to main content
Petek, 1. december 2023
12.10.2021
14:01
Krožišče v Brestanici, cesta Krško - Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
Če smo pred dobrimi desetimi dnevi ob odprtju krožišča v Brestanici zapisali, da bo tista naša zadnja objava, zdaj popravljamo zapisano. Znano je namreč, kaj bodo postavili znotraj krožišča.

Zastave ne bo, bo pa simbol iz sveta čebelarstva

KRŠKO Občinski svetnik Jože Olovec je predlagal, da bi na drogu v notranjosti novega krožišča plapolala slovenska zastava. "V ta namen naj se pripravi vse potrebno za postavitev, še pred bližnjim zaključkom del na tem gradbišču," je na septembrski seji občinskega sveta v pobudi povedal svetnik iz vrst stranke SDS.

"Strokovne službe pripravljajo predlog za umestitev obeležja"

Z Oddelka za gospodarsko infrastrukturo Občine Krško so mu odgovorili, da strokovne službe pripravljajo predlog za umestitev obeležja na novozgrajeno krožišče v Brestanici. "Predlagana je bila predlagana tematika čebelarstvo oziroma simbol, ki bo povezan z značilnostmi in dogajanji v kraju, kjer se krožišče nahaja," pravijo na Občini Krško. Na vstopu v mesto Krško, iz smeri Brestanice, je v krožišču pri hidroelektrarn občinski grb, v dveh krožiščih na in pred mostom čez Savo sta simbola z rimskega Drnovega in papirniškega Krškega, na krožišču pri drugem vstopu  / izstopu v mesto, ob avtocestnem priključku Drnovo, pa so speedwayisti.

Zakaj ne zastavi?

V odgovoru svetniku dodajajo, "da ima lahko stalno izobešenje slovenske zastave na krožišču ima lahko tudi negativen učinek, saj izpostavljenost vremenskim vplivom slabo vpliva na material, ki v zelo kratkem času lahko zbledi in se natrga, ne glede na kvaliteto materiala. Prepogosta uporaba slovenskih simbolov, v tem primeru zastave, pa lahko pomeni tudi razvrednotenje le-teh."

(bš, eP)

krško
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja