Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
02.08.2019
13:57
Grafika: Ansat TV
V Brežicah bodo kmalu tudi uradno odprli avtomatiziran sistem izposoje koles, imenovan Bržkolo. V sistem je vključenih skupno 32 koles, ki bodo občanom brezplačno na voljo za 14 ur vožnje na teden.

Bržkolo - avtomatiziran sistem za izposojo koles

BREŽICE Bržkolo je modularen avtomatiziran sistem za izposojo koles, ki deluje po principu pridobitve uporabniške »pametne« kartice, s katero si lahko posameznik izposodi kolo na eni lokaciji, opravi vožnjo do druge lokacije in tam kolo vrne. Namen sistema je preusmeritev s prevoznih sredstev na fosilna goriva na kolesa, kar prinaša številne pozitivne učinke, nenazadnje tudi pri iskanju rešitev za premajhno število parkirnih mest.

"Kolesarjenje je eden izmed pomembnih strateških stebrov"

"Leta 2017 je Občina sprejela celostno prometno strategijo in v njej smo zapisali, da je kolesarjenje eden izmed pomembnih strateških stebrov razvoja mobilnosti v mestu Brežice. V sklopu strategije je bil predviden tudi ta avtomatiziran sistem za izposojo koles," je ob tem povedala Katja Čanžar, podžupanja Občine Brežice.

 

V sistem je vključenih 32 koles

Kmalu ga bodo predali v javno rabo

Sistem so poimenovali Bržkolo, vanj pa je vključenih skupno 32 koles. Sistem bo uporabnikom na voljo brezplačno, je ustrezno informacijsko podprt in beleži vse izposoje in zasedenost posameznih postaj. Izvajalec projekta je Šolski center Velenje s podizvajalci. Trenutno je sistem izposoje še v preizkušanju, v prvi polovici avgusta pa ga bodo tudi uradno predali v javno rabo.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
brežice
video
bržkolo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja