Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
19.08.2019
11:33
Foto: arhiv ePosavje
Po Krškem so zdaj tudi v Brežicah dobili sistem za izposojo koles. Krčanu se je pridružil Bržkolo, od sredine prejšnjega tedna je tudi uradno v uporabi.

Bržkolo "že vozi"

BREŽICE Kot pravijo na Občini Brežice, je sistem za izposojo koles Bržkolo sicer še v testni rabi in zato uporabnike naprošajo za razumevanje in potrpežljivost. Šest nadkritih kolesarnic je na železniški in avtobusni postaji, pred Gimnazijo Brežice na Trgu izgnancev, pri Mladinskem centru Brežice, Osnovni šoli Brežice in v Trnju pri prehodi za pešce, mesto s kolesarskimi stojali pa je postavljeno na Tržnici sredi mesta.

Kje se lahko prijavite za uporabo?

Za uporabo sistema je potrebna registracija in prijava. V uradnem delovnem času lahko registracijo uredite na Občini Brežice, v Turistično-informacijskem centru v Mestni hiši Brežice in v MC Hostel Brežice na Gubčevi ulici. Uporaba sistema je brezplačna, v tednu boste lahko opravili največ 14 ur vožnje.

Sistem za izposojo koles Bržkolo

Občina Brežice je lansko jesen uspešno izpeljala naročilo za vzpostavitev sistema izposoje koles in postavitev kolesarnic v Brežicah. Pogodbo za izvedbo so sklenili s Šolskim centrom Velenje s podizvajalci, in sicer v višini 217.000 evrov,  Približno 133.000 evrov sredstev je sofinanciranja s strani EU in RS preko razpisa Ministrstva za infrastrukturo.

(bš)

brežice
bržkolo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja