Skip to main content
V Posavju 15° C Sobota, 1. oktober 2022
21.10.2020
08:32
Dom starejših občanov Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V torek so iz Doma upokojencev Brežice sporočili, da so za COVID-19 zbolele še tri njihove sodelavke.

V torek so opravili še drugo testiranje 68 stanovalcev in stanovalk

S testiranjem bodo nadaljevali tudi v sredo

BREŽICE V Domu upokojencev Brežice so bili obveščeni, da so še tri njihove sodelavke zbolele za COVID-19. Rezultati testiranja so sicer pokazali, da imajo trenutno okuženih 14 zaposlenih in 24 stanovalcev. V domu so v torek opravili drugo testiranje 66 stanovalcev in stanovalk, s testiranjem stanovalcev bodo nadaljevali tudi v sredo. "Po prejemu rezultatov vas bomo o rezultatu testiranja vašega svojca tudi obvestili," sporočajo svojcem.

Dodatna mesta v sivi coni, pripravljajo se tudi na morebitno razširitev rdeče cone

V domu sicer zelo intenzivno delajo na vzpostavitvi ustreznega števila mest v sivi coni, pripravljajo pa se tudi na morebitno širjenje rdeče cone, v kolikor bo to potrebno.  "Naši stanovalci dobijo potrebne informacije preko domskega radia, pogovorov. Zelo se zavedamo nastale stiske zaradi omejevanja stikov in si prizadevamo, da ostajamo čim bolj blizu. Pri tem so nam pomagali tudi prostovoljci gasilci in civilna zaščita, za kar se jim najlepše zahvaljujemo," dodajajo.

Dom upokojencev Brežice

"Prisotna je blaga simptomatika"

Kot so še sporočili, so se tudi v ponedeljekvsi stanovalci v rdeči coni počutili vredu, "prisotna je le blaga simptomatika. 24 ur na dan zdravstveno osebje zelo pozorno spremlja zdravstveno stanje stanovalcev in je v stiku z domsko zdravnico, dr. Zdenko Marinček."

Glede kadrov: "Uspeli smo zagotoviti dodatno pomoč"

Ob tem še pravijo, "da si zelo prizadevajo, da ohranimo čim bolj številčno skupino zdravih stanovalcev in zaposlenih. Kljub temu, da se nam je danes ekipa zmanjšala, smo uspeli zagotoviti dodatno pomoč, saj smo nemudoma prerazporedili naše sodelavke in sodelavce iz enot na Impoljci in v Sevnici. Celotni kolektiv zavoda je strnil vrste in daje vse od sebe."

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja