Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
11.11.2020
10:09
Dom upokojencev Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Po pojavu okužbe s SARS-CoV-2 virusom v Domu upokojencev Brežice so tam prilagodili življenje stanovalcev in omejili gibanje na gospodinjske enote.

Vse objave, povezane s COVID-19, lahko spremljaš na

Koronavirus v Posavju


SREDA, 11. NOVEMBER 2020

(10:09) Stanje okužb se počasi umirja

V Domu upokojencev Brežice se stanje s COVID-19 počasi umirja, zmanjšuje se število stanovalcev z aktivno okužbo, v rdeči coni je še 41 stanovalcev. > VEČ


PONEDELJEK, 9. NOVEMBER 2020

(10:29) V rdeči coni 69 stanovalcev

V rdeči coni Doma upokojencev Brežice, kamor so preselili s SARS-CoV-2 okužene stanovalce,  je 69 stanovalcev. Prvo skupino stanovalcev so v četrtek preselili v belo cono. > VEČ


SREDA, 28. OKTOBER 2020

(13:13) Še pet okužb

Po ponedeljkovih testiranjih so v Domu upokojencev Brežice potrdili še pet okužb, v torek so opravili ponovno testiranje skupine zaposlenih - ti so iz preventivnih razlogov ostali v samoizolaciji.

 


TOREK, 27. OKTOBER 2020

(11:06) Potrdili še štiri okužbe, sedem stanovalcev umrlo

Nedeljski rezultati so potrdili, da so v Domu upokojencev Brežice med stanovalci potrdili dve okužbi, dve okužbe pa so odkrili tudi pri zaposlenih. > VEČ


PETEK, 23. OKTOBER 2020

(13:16) 55 okuženih med stanovalci, 14 med zaposlenimi

V četrtek so v Domu upokojencev Brežice potrdili okužbe s SARS-CoV-2 virusom pri 55 stanovalcih in stanovalkah, potrjene okužbe pri zaposlenih so ostale pri številke 14. > PREBERI VEČ


ČETRTEK, 22. OKTOBER 2020

(11:58) Skupaj okuženih 58

V Domu upokojencev Brežice so ob koncu srede zabeležili skupaj 58 okuženih, od tega 44 stanovalk in stanovalcev ter 14 zaposlenih. > PREBERI VEČ

SREDA, 21. OKTOBER 2020

(10:24) Zbolele tri njihove sodelavke

V torek so iz Doma upokojencev Brežice sporočili, da so za COVID-19 zbolele še tri njihove sodelavke. Testiranja bodo opravili tudi v sredo. > PREBERI VEČ


TOREK, 20. OKTOBER 2020

(10:31) V ponedeljek se število okuženih v DSO Brežice ni spremenilo

V Domu upokojencev Brežice se v ponedeljek število okuženih ni spremenilo, vseh 24 stanovalcev v rdeči coni zaenkrat bolezen preboleva z blago simptomatiko, pravijo v Brežicah. > PREBERI VEČ


PONEDELJEK, 19. OKTOBER 2020

(11:47) V nedeljo v Domu upokojencev Brežice 35 potrjenih okužb

V nedeljo v Domu upokojencev Brežice potrjenih 35 okužb z virusom SARS-CoV-2, od tega 24 med stanovalci, 11 med zaposlenimi. S testiranji bodo nadaljevali tudi v ponedeljek in torek. > PREBERI VEČ


SOBOTA, 17. OKTOBER 2020

(10:42) V Domu upokojencev Brežice okuženih 23 stanovalcev in 8 zaposlenih

V Domu upokojencev Brežice so zaključili prvo testiranje na prisotnost okužbe covid-19 pri vseh stanovalcih in zaposlenih domu, čakajo še rezultate testiranja za štiri sodelavke. V petek so prejeli rezultate, ki so pokazali, da je zaenkrat v domu okuženih 23 stanovalcev in stanovalk ter 8 zaposlenih.

V rdečo cono so preselili stanovalce z okužbo, ki ne potrebujejo bolnišničnega zdravljenja

Kot pravi direktorica Darja Cizelj, so v domu vzpostavili rdečo cono, v katero so preselili vse stanovalce z okužbo, ki ne potrebujejo bolnišničnega zdravljenja. "Naši zaposleni so organizirani in opravljajo vso potrebno delo v sodelovanju z domsko zdravnico gospo Zdenko Marinček, dr. med, spec. spl. med., ki spremlja zdravstveno stanje stanovalcev. Strokovno spremljanje in podporo nam nudijo tudi koordinatorji in epidemiologi," dodajajo v sporočilu.

Svojce bodo o zdravstvenem stanju obveščali sproti

Svojce bodo o zdravstvenem stanju sorodnikov obvestili sproti, "kontaktirali bomo z vami in vas seznanili o morebitnih spremembah ali posebnostih pri vašem sorodniku."


ČETRTEK, 15. OKTOBER 2020

(22:45) V Domu upokojencev Brežice potrjenih 19 okuženih

14 okuženih stanovalcev in 5 zaposlenih

Iz Doma upokojencev Brežice so sporočili, da so rezultati včerajšnjega testiranja stanovalcev in zaposlenih, ki so bili v tveganem stiku z okuženo osebo, pokazali, da imamo trenutno 14 stanovalcev in 5 zaposlenih, ki so okuženi z novim corona virusom.

Prizadevanja usmerjena v zajezitev širjenja okužbe

Zdaj so vsa prizadevanja zaposlenih usmerjena v zajezitev širjenja okužbe, v potrebno podporo stanovalcem, v umiritev situacije. Kot pravijo v sporočilu, je vzpostavljeno sodelovanje s pristojnimi ustanovami, epidemiologi, koordinatorji, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V četrtek so opravili testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih, rezultate pričakujejo v petek.

"Upamo, da bomo širjenje virusa čimbolj zajezili"

Dokler ne dobijo vseh rezultatov teistranja zadrževanje stanovalcev v sobah

"Soočenje z okužbo je posebno zahtevna naloga tako za posameznika kot skupnost. Naloge smo se lotili po svojih najboljših močeh in upamo, da bomo širjenje virusa čimbolj zajezili. Ukrepi za preprečevanje širjenja vključujejo tudi zadrževanje stanovalcev v sobah, dokler ne pridobimo vseh rezultatov testiranja in ne bo znano, kako se je virus razširil," dodajajo v Domu upokojencev. Ob tem svojce prosijo za zaupanje, potrpežljivost in razumevanje situacije.

"Verjamemo, da bomo zmogli prebroditi nastalo situacijo"

"Trudimo se zagotoviti čim boljše pogoje za življenje in delo, da bi se čimbolj ohranilo zdravje in blažile stiske. Verjamemo, da bomo zmogli prebroditi nastalo situacijo, skupaj, v sodelovanju in razumevanju drug drugega."

SREDA, 14. OKTOBER 2020

Omejitev gibanja in življenja na posamezne gospodinjske enote

Pojav okužbe v Domu upokojencev Brežice

BREŽICE V Domu upokojencev Brežice so zaradi pojava okužbe pri stanovalcih in zaposlenih omejili gibanje in življenje na posamezne gospodinjske enote.

"Izvajamo vse potrebne ukrepe"

"Izvajamo vse potrebne ukrepe v skladu z Načrtom za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19. Takoj smo vzpostavili stik z NIJZ, z epidemiologi, zdravniki, koordinatorji in sledimo navodilom strokovnjakom. Danes smo izvedli prva testiranja stanovalcev in zaposlenih, ki so bili v tveganem stiku," pravijo v sporočilu.

"Hvala za podporo in razumevanje"

"Močno verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo ustaviti širjenje virusa"

Kakor je dodala Valentina Vuk, vodja enote Doma upokojencev Brežice, "si vsi zelo prizadevamo, da bi zajezili, ustavili širjenje virusa. Močno verjamemo, da nam bo s skupnimi prizadevanji to tudi uspelo. Z vso skrbnostjo se posvečamo stanovalcem in stanovalkam ter zagotavljanju varnega življenjskega okolja. Za informacije in telefonske stike smo vam na voljo na naših kontaktnih številkah. O vsem vas bomo obveščali sproti na naši spletni strani."

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam