Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
23.10.2020
13:14
Dom upokojencev Brežice
V četrtek so v Domu upokojencev Brežice potrdili okužbe s SARS-CoV-2 virusom pri 55 stanovalcih in stanovalkah, potrjene okužbe pri zaposlenih so ostale pri številke 14.

V četrtek med stanovalci 55 potrjenih primerov in 14 med zaposlenimi

Dve stanovalki v bolnišnici, ostali so v rdeči coni

BREŽICE Tako so v Domu upokojencev Brežice v četrtek potrdili 55 primerov med stanovalci in stanovalkami ter 14 primerov okužbe s SARS-CoV-2 med zaposlenimi. "Dve stanovalki sta na zdravljenju v bolnišnici, ostali pa so nastanjeni v rdeči coni na enoti Sava in v prostorih v pritličju doma," dodajajo v domu.

Razširili prostore za rdečo cono

V domu so razširili prostor za rdečo cono v pritličju, v prostorih restavracije, recepcije in bara Sotočje. "Po oceni koordinatork so prostori zelo primerni in predstavljajo varno in dobro rešitev za nego in oskrbo stanovalcev in stanovalk. Vzpostavljeni sta siva cona, v kateri so nastanjeni stanovalci s sumom na okužbo in bela cona, v kateri so zdravi stanovalci. Naša prizadevanja so usmerjena tudi v čim bolj številno testiranje, da lahko ustrezno in hitro ukrepamo v smeri zamejevanja okužbe," še pravi direktorica Darja Cizelj.

Dom starejših občanov Brežice

"Upamo, da se bo situacija zdaj res začela umirjati"

Kadrovsko situacijo zaenkrat še obvladujejo

"Pri pripravi prostorov so nam pomagali prostovoljci v okviru Civilne zaščite Brežice, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Zaposleni srčno in požrtvovalno poskrbijo za vse, kar potrebujejo stanovalci. Za nami je teden dni 12-urnega dela, boja proti širjenju okužbe in upamo, da se bo začela zdaj situacija res umirjati, da se bo širjenje počasi ustavilo. Zaenkrat kadrovsko še obvladujemo situacijo, saj problem velikega izpada kadra lahko rešujemo iz naših dveh enot zavoda, v katerih smo še zdravi, brez Covid-19+," še dodajajo v sporočilu.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam