Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
23.10.2020
18:25
Nove cene vrtcev v Sevnici
Foto: arhiv ePosavje
Z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so sporočili, da bodo vrtci zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi od ponedeljka, 26. oktobra 2020 zaprti, predvidoma za en teden.

Naslednji teden vrtci zaprti

"V času zaprtja vrtcev bodo starši oproščeni plačila za vrtec"

KRŠKO Kot so zapisali v nujnem sporočilu, objavljenem na gov.si, "je ukrep namenjen zajezitvi širjenja okužb z novim virusom SARS-CoV-2. V času zaprtja vrtcev so starši plačila za vrtec oproščeni."

Nekatere izjeme bodo, organizirano delovanje vrtca v minimalnem obsegu

"Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok," dodajajo v sporčilu. Pri odločanju o izjemah bo potrebno, tako v obvestilu, upoštevati trenutno epidemiološko stanje v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Kako bo po posavskih vrtcih?

(18:27) Vrtec Ciciban Sevnica

Nujno varstvo bo v minimalnem obsegu organizirano v centralnem vrtcu

Iz Vrtca Ciciban Sevnica so sporočili, da bodo organizirali le nujno varstvo, ki bo organizirano v enoti Centralni vrtec. "Občina Sevnica bo za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim ne more omogočiti dela na daljavo, sprejela sklep, s katerimi bodo določili izjemo od zaprtja vrtcev. Delovanja vrtca bo organizirano v minimalnem obsegu in je namenjeno samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok," pišejo.

(18:26) Vrtec Mavrica Brežice

Nujno dežurstvo

V Vrtcu Mavrica Brežice bodo za starše, "ki morate v naslednjem tednu delati, delodajalec pa vam dela ne more omogočiti na daljavo, v vrtcu organizirali nujno dežurstvo, za katerega ste svoje otroke že prijavili. V primeru, da se v vaši družini naknadno pojavi potreba po dežurnem varstvu, to sporočite na e-naslov: natasa.kostrevc1@guest.arnes.si."

(18:24) Vrtec Krško

"Izključno za starše, kjer sta oba zaposlena in sta dolžna biti na delovnem mestu"

Kot pravijo v vrtcu Krško, bo naslednji teden vrtec odprt za vse starše, ki nujno potrebujete varstvo za svojega otroka. "To velja izključno za tiste starše, kjer sta oba zaposlena in sta dolžna biti na delovnem mestu. Potrebovali boste tudi potrdilo delodajalca, ki ga boste lahko dostavili tudi naknadno, v naslednjih dneh."

"Če lahko varstvo otroka organizirate drugače, prosimo zadržite otroka doma"

"Varstvo se bo za začetek izvajalo na vseh enotah vrtca, potem pa bomo odločali glede na število otrok. Prosimo tiste, ki lahko varstvo organizirate drugače, zadržite otroka doma. V tem primeru vam vrtec ne bo zaračunaval oskrbnine. Naprošamo vas, da svojim vzgojiteljicam čim prej sporočite ali naslednji teden potrebujete varstvo," dodajajo v sporočilu.

(11:36) "Pričakujemo, da boste morali starši predložiti ustrezno potrdilo delodajalca"

V Vrtcu Krško medtem pravijo, da bodo "vrtci še naprej odprti le za starše (otroke), ki ste v službah, kjer ni mogoče organizirati dela od doma oziroma na daljavo. Natančnih navodil še ni. Pričakujemo pa, da boste morali starši predložiti ustrezno potrdilo delodajalca."

Zbirajo podatke, o upravičencih bodo starše še obvestili

Prav tako bodo v čim krajšem času zbrali podatke, koliko otrok naj bi naslednji teden obiskovalo vrtec. Na kakšen način bodo zbirali podatke in kdo bo upravičen do varstva, bodo še obvestili.

(bš)

koronavirus
šole v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja