Skip to main content
V Posavju 6.1° C Ponedeljek, 5. december 2022
30.09.2019
12:28
Foto: Mladinski center Krško
Prejšnji torek e v Mladinskem centru Krško že šesto leto zapored potekal Dan poklicev, namenjen učencem osmih in devetih razredov, ki se bodo kmalu odločali o nadaljevanju šolanja in izbiri poklica.

Dan poklicev v Mladinskem centru Krško

Kako priti do željenega poklica

KRŠKO Dan poklicev je bil tokrat namenjen učencem Osnovne šole Artiče, v kratkem pa se bosta zvrstili še dve šoli iz občine Krško ter OŠ Bistrica ob Sotli in OŠ Boštanj. Projekt Dan poklicev je Občina Krško kot nosilka projekta Podjetna 9-ka zaupala Mladinskemu centru Krško. Kot pravijo v Mladinskem centru Krško, želijo mladostnikom predstaviti potek dela v določenih podjetjih, kako priti do želenega poklica in kakšne so njihove možnosti zaposlitve v prihodnosti.

Kakšne so možnosti zaposlitve v prihodnosti

Učenci, ki so sodelovali na Dnevu poklicev, so mesec dni pred tem izpolnili anketo, v katerih so navedli, katere poklice si želijo spoznati in na podlagi teh interesov so povabili predstavnike različnih poklicev. Učenci so se na Dan poklicev najprej zbrali v dvorani, kjer jih je pozdravil direktor Mladinskega centra Krško Mitja Valentinc, nato pa so poslušali še krajšo predstavitev o dejavnostih mladinskega centra. Kasneje so osnovnošolci sodelovali še na zanimivih delavnicah kompetenc, ki sta jih pripravili Barbara Masnik in Maša Mlakar, nato pa so se jim pridružili predstavniki različnih podjetij iz Posavja, ki so v manjših skupinah učencem predstavili svoje osebne poklicne poti in podjetja, v katerih so zaposleni ter razložili trende zaposlovanja v svojih podjetjih in ustanovah v naslednjih letih.

Fotogalerija (Foto: MC Krško):

Z izvedbo so bili zelo zadovoljni

"Vsi udeleženi, tako organizatorji, kot predstavniki poklicev, predvsem pa učenci in predstavniki šol, so bili z izvedbo zelo zadovoljni, zato že nestrpno pričakujejo prihodnje leto in naslednji Dan poklicev, ki bo zagotovo še pridobil na širini in kakovosti," so še zapisali v Mladinskem centru Krško.

(bš)

mc krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice