Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
10.04.2019
08:02
Foto: Večgeneracijski center Brežice
Predstavljajmo si svet, kjer smo vsi enaki. Nihče ni več ali manj vreden. Kjer ni diskriminacije. V tem duhu – Odpravimo diskriminacijo – je potekala rdeča nit letošnjega Dneva za spremembe.

Letošnju dnevu so se pridružili tudi Društvo upokojencev v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, enota Brežice, Osnovna šola in citrarski oddelek Glasbene šole Brežice. Tako je bil 5. aprila 2019 poseben dan za stanovalce Doma upokojencev Brežice. Dopoldne so ob bogatem kulturnem programu namreč obujali spomine, tkali medgeneracijske vezi in se predajali otroškim mislim, glasu, inštrumentu in igri.

Osnovnošolci so za stanovalce pripravili program pod budnim vodstvom mentorjev. In orosili marsikatero oko. In narisali marsikateri nasmeh. In ogreli, verjetno, vsako srce. Da pa smo lahko organizirali ta dan, gre največja zasluga Ani Kalin, koordinatorki programa Starejši za starejše, prostovoljkam in udeleženkam Večgeneracijskega centra iz Brežic, ki so za vse stanovalce in nastopajoče izdelale in pripravile prisrčna darila. Skupaj in v sodelovanju lahko naredimo dan lepši. In tako bo tudi jutri lepši.

Napisala: mag. Mihaela Kežman, svetovalka področja III

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja