Skip to main content
V Posavju 30.9° C Četrtek, 18. avgust 2022
23.09.2020
08:13
Ureditev železniške postaje v Krškem
Foto: ePosavje.com
Konec avgusta so na območju železniške postaje Krško z gradbeno plastično ograjo zagradili del parkirišč med železniškimi tiri in Kolodvorsko ulico. Vprašali smo, kaj vse bo po novem na tem mestu.

Nekdaj parkirišča za avtomobile po novem parkirišča za kolesa

Krško ena izmed 27 lokacij po Sloveniji v letu 2020

KRŠKO Na jugozahodnem delu železniške postaje Krško, v delu parkirišč med železniškimi tiri in Kolodvorsko ulico, od začetka septembra potekajo gradbena dela in ta potekajo v sklopu projekta preurejanja površin na območju večih železniških postaj po Sloveniji.

Brezplačna parkirišča za kolesa

Na Slovenskih železnicah so v prvi fazi projekta v letu 2020 izbrali 27 največjih lokacijah, na katerih bi bile lahko kolesarnice umeščene na zemljišču javne železniške infrastrukture. Kakor dodajajo, je cilj preureditve pospeševanje uporabe javnega potniškega prometa, spodbujanje trajnostne mobilnosti in zmanjševanje emisij na okolje in pri zasledovanju teh ciljeh bodo tako postavili nova brezplačna parkirišča za kolesa.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

In kaj vse bo na preurejenem delu postaje?

80 parkirnih mest za kolesa, 50 mest bo pod nadstrešnicami

V tem tednu so na tem delu parkirišča že postavili nadstrešnice, pod katerimi bo prostora za 50 koles. Še dodatnih 30 parkirnih mest bo na voljo izven območja nadstrešnic, skupaj bo tako na voljo 80 mest za parkiranje koles. Kot so za ePosavje.com odgovorili na Slovenskih železnicah, bodo pripravili še 10 mest za izposojo koles ter 6 parkirnih mest za parkiranje električnih koles.

Dve klopci, koša za odpadke in stojalo za popravilo koles

Ob tem bodo ob površinah za parkiranje koles postavili še dve klopi, dva ločevalna koša za odpadke s pepelnikom in stojalo za popravilo koles.

Parkirali boste od nadhoda proti tržnici

"Novih parkirnih mest za avtomobile ne predvidevamo"

Na tem delu Vidma je sicer težava s parkirnimi mesti prisotna zadnjih nekaj let. In kako bodo s preureditvijo dosedanjih nekaj parkirnih mest za avtomobile v mesta za kolesarje rešili to težavo? Zaenkrat še ni odgovora, občani bodo uporabili parkirišča ob Kolodvorski ulici od nadhoda čez železniško progo.

Med tlakovanimi površinami talne oznake, prepovedano bo parkiranje osebnih vozil

Na novih parkirnih površinah za kolesa bodo med tlakovanimi površinami narisali talne oznake, kjer bo prepovedano parkiranje osebnih vozil. Prav tako bodo prestavili prometni znak, ki označuje intervencijsko pot. "Projekt ne predvideva novih parkirnih mest za avtomobile," pravijo na Slovenskih železnicah.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš)

krško
video
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja