Skip to main content
V Posavju 15.6° C Petek, 30. september 2022
16.08.2022
10:57
Digitalni boni, Posavje
Grafika: ePosavje.com
V Posavju bo izobraževanje za starejše s področja ti. digitalnih bonov vodila Ljudska univerza Krško. Kako bo izobraževanje potekalo? Pogovarjali smo se z organizatorko izobraževanja odraslih.

Digitalni boni 2022 za izobraževanje

KRŠKO Digitalne bone '22 lahko od 15. junija do 30. novembra 2022 unovčijo šoloobvezni otrok, vpisan v 7., 8. ali 9. razred osnovne šole, dijak srednje šole, študent višje šole po predpisih o višjem strokovnem izobraževanju, študent študijskega programa prve, druge ali tretje stopnje po predpisih o visokem šolstvu ali starejši 55 let ali več in se boste udeležili izobraževanja na področju digitalne pismenosti, subvencioniranega po Zakonu o spodbujanju digitalne vključenosti. V Posavju bo izobraževanje na področju digitalne pismenosti koordinirala in izvajala Ljudska univerza Krško.

Izobraževanje bo v štirih posavskih občinah

Organizatorka izobraževanj za odrasle na Ljudski univerzi Krško Kaja Cizelj pravi, da so želeli približati ljudem in približati izobraževanje o digitalni pismenosti kar čimbolj po Posavju. "Izobraževanje bomo izpeljali v štirih občinah po Posavju, v Krškem, Brežicah, Kostanjevici na Krki in v Sevnici. Ker imamo med udeleženci tudi tiste, ki so zaposleni, bodo termini na voljo tako v dopoldanskem, kot tudi v popoldanskem času vse do konca oktobra," dodaja.

"Zanimanja je res ogromno"

Tudi na Ljudski univerzi Krško opažajo povečano zanimanje za izobraževanje. "Zanimanje je res ogromno, že v preteklih tednih smo prejemali razne klice in sporočila na to temo. Ko so bili znani rezultati in ko smo izvedeli, da bomo tudi mi izvajalci teh izobraževanj, so bila mesta zapolnjena prej kot v enem dnevu," še pravi sogovornica.

Omejeno število mest

"V skladu z razpisom je na voljo določeno število mest. Zaenkrat je to - to, razen če bo kakšen dodaten razpis. Potem bo mogoče še kakšna možnost." Na Ljudski univerzi Krško so imeli na voljo 144 mest, glede na zanimanje v preteklih tednih je bil takšen razplet pričakovan, še dodaja Kaja Cizelj. In kaj bodo na izobraževanju obravnavali? "Gre samo za osnovna znanja. Kako uporabljati zemljevide na telefonu, računalniku, kako uporabljati aplikacijo eZdravje, eUprava, spletno bančništvo, družbena omrežja. Za same nasvete glede opreme tukaj ne bodo dobili informacij".

krško
brežice
sevnica
ljudska univerza krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja