Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
04.08.2021
18:52
Slovenska vas, gneča
Foto: ePosavje.com
V zadnjem času smo lahko večkrat slišali in prebrali o čakalnih dobah na mejnih prehodih z Republiko Hrvaško. V Slovenski vasi sive lase domačine povzročajo daljše kolone vozil.

Za razbremenitev prometa okoli prehoda Slovenska vas

BREŽICE Konec julija so se predstavniki Občine Brežice in Krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem na sestanku s predstavniki Direkcije za infrastrukturo dogovorili o predlogi za ureditev prometa na mejnem prehodu Slovenska vas.

V naselju dnevno tudi do 5.000 vozil

V zadnjih vikendih so bile zaradi povečanega prometa na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje daljše kolone tudi na širšem območju mejnega prehoda Slovenska vas. Po podatkih Direkcije za infrastrukturo so v najbolj obremenjenih dneh tam našteli tudi do 5.000 avtomobilov, kar je ne samo otežilo dostop prebivalcem do svojih domov, temveč tudi poslabšalo njihovo življenjsko okolje. 

Slovenska vas, mejni prehod

Rešitev? Nova prometna signalizacija

Na Direkciji so po analizah z začetka in konca julija zdaj predlagali ukrepe in spremenili prometno signalizacijo v bližini mejnega prehoda Slovenska vas. Nova signalizacija je zdaj urejena tako, da promet do mejnega prehoda Slovenska vas poteka po lokalni cesti  LC 024711 in LC 024712, vzporedno ob avtocesti in ne več čez naselje Nova vas pri Mokricah.

Na avtocesti prednostno usmerjanje na "tavelki" prehod

Kot pravijo na Občini Brežice, je z novo prometno ureditvijo razbremenjena občinska javna cesta čez naselje Nova vas in državna cesta čez Jesenice na Dolenjskem in Obrežje. Nova prometna signalizacija je pričela veljati s 30. julijem, bodo pa upravljalci avtoceste, v družbi DARS, nadaljevali z uporabo signalizacije, prednostno namenjene usmerjanju prometa na glavni mejni prehod Obrežje, s čimer so začeli v mesecu juliju.

(eP)

brežice

Pridružite se nam