Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
29.03.2021
08:28
Obisk državnega sekretarja na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve na Impoljci
Foto: ePosavje.com
Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so očitno v petek imeli na dnevnem redu Posavje. Državni sekretar je bil na obisku na Impoljci, pri ministru v Ljubljani evropski poslanec in župan.

Državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve na Impoljci

"Vstopamo v treji val epidemije. Eni pravijo, da smo že v njem"

SEVNICA Državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Cveto Uršič je po končanem obisku na Impoljci izpostavil, da so z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in iz strokovne skupine obvestili, "da vstopamo v tretji val epidemije. Tretji val je pred nami, eni pravijo, da smo že v njem." V domu so se tako v petek ob obisku državnega sekretarja pogovarjali o tem, kako so se domovi za starejše soočali z drugim valom epidemije, kako smo se v Sloveniji na njega pripravili in kako so v domovih pripravili rdeče cone.

Cveto Uršič, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve

"Domovi, in mi z njimi ocenjujemo, da smo se dobro in usklajeno odzivali"

Kot na Impoljci povedal državni sekretar Uršič, "domovi ocenjujejo in mi z njimi, tudi Ministrstvo za zdravje, da smo se dobro in usklajeno odzivali. Ocenjeno je bilo, da je Ministrstvo za zdravje s svojimi aktivnostmi lani poleti z usposabljanjem, s podporo pri opremi in vsemi drugimi aktivnostmi ter da so občine s svojim deležem in naše ministrstvo z dodatnimi kadri in da je bilo zelo dobro sodelovanje z drugimi deležniki."

Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica

Sevniški župan Srečko Ocvirk je ob tem pripomnil, da so po srečanju lahko zadovoljni. "Zadovoljni glede stanja epidemije, ki je v obvladljivi situaciji. In zadovoljni, da smo se na lokaciji lahko srečali. Dolgo to ni bilo mogoče. Zadovoljni smo tudi, da smo poleg teme obvladovanja epidemije odprli tudi temo nadaljnjega razvoja dejavnosti na področju sociale, predvsem na področju starejših na našem okolju."

Darja Cizelj, direktorica Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca

"Zelo veseli smo in z velikim zadovoljstvom smo danes prejeli državnega sekretarja, ki se je na naše skupno povabilo z Občino Sevnica, res zelo hitro odzval. Aktualne teme današnjega srečanja so bile priprave, izvajanje ukrepov, da še naprej preprečujemo vnos okužbe in odprle so se tudi aktualne teme o razvojnih strategijah našega zavoda, naše države. Usmerjeni smo bili tudi v dolgotrajno oskrbo, v razvoj socialnega varstva v Sloveniji," pa je dodala direktorica Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca Darja Cizelj.

Odgovori na vprašanja

Evropski poslanec in župan pa pri Uršičevem šefu

Pri ministrstvu Janezu Cigler Kralju, šefu državnega sekretarja, ki je popoldne obiskal Impoljco, pa sta bila na obisku evropski poslanec Franc Bogovič in krški župan Miran Stanko. Na pogovoru je beseda tekla o konferenci Pametne vasi, ki bi jo v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije 1. oktobra pripravili na Gradu Rajhenburg, govorili so tudi o dolgotrajni oskrbi in pametni srebrni vasi Senovo.

(eP)

sevnica
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja