Skip to main content
V Posavju 25.8° C Četrtek, 18. avgust 2022
02.12.2020
21:12
Dom starejših občanov Krško
Foto: Dom starejših občanov Krško
Iz Doma starejših občanov Krško v sredinem večeru prihaja bolj vesela novica.

"Res jih (brisov, op. p.) ni bilo veliko, a vsak šteje"

Vzpodbudna novica iz Doma starejših občanov Krško

KRŠKO Kot je sporočila direktorica Doma starejših občanov Krško Nuša Masnik, so bili namreč vsi danes odvzeti brisi negativni. "Res jih ni bilo veliko, a vsak šteje," dodaja direktorica. Sredo so, tako direktorica, preživeli delovno, a mirno, brez večjih zapletov.

Svojcem: "Ko vas obvestimo, da so stanovalci okuženi, to še ne pomeni, da so zboleli."

"Prenesti vam želim sporočilo zdravnice: ko vas obvestimo, da so stanovalci okuženi, to še ne pomeni, da so zboleli. Pri nekaterih se bolezenski znaki sploh ne razvijejo, pri nekaterih v blažji obliki. Nekateri ne ležijo. Žal so nekateri bolj bolezensko prizadeti, nekateri tudi napoteni v bolnišnico. Pri vseh si želimo najboljši potek bolezni," še pišejo.

"Nekaterim stanovalcem je že veliko bolje"

"Pri delu cenimo, da nam pomagajo študenti, prostovoljci in ostali začasni sodelavci"

Kakor dodaja, "je sedaj v domu res veliko okuženih stanovalcev in zaposlenih. Nekateri sodelavci zaradi zelo slabe epidemiološke slike v lokalni skupnosti morajo ostati doma, ker je zbolel kdo izmed njihovih družinskih članov. Pri delu zato cenimo, da nam pomagajo študenti, prostovoljci in ostali začasni sodelavci. Ko so vsi v zaščitnih kombinezonih, se ločijo po pripetih »portretih« na prsih, da jih stanovalci prepoznajo in ločijo."

"Čeprav nekateri sodelavci še zbolevajo, se počasi vračajo naši ozdravljeni sodelavci"

V sredo so iskali zanimivo sodelavko, z opisom "Iščemo komunikativno študentko, ki je že prebolela kovid in je pripravljena v rdeči coni vse dni na po vnaprejšnjem razporedu opravljati videoklice." Sodelavko so našli, direktorica pa ob tem še dodaja, "da je nekaterim stanovalcem že veliko bolje. Čeprav nekateri sodelavci še zbolevajo, se počasi vračajo naši ozdravljeni sodelavci." In še zanimivost, v domu sta pristali tudi letali, ki ju je po pošti poslal Tristan Bunetič, prinašata pa lepe želje z geslom "NAJ TA AVIJONČEK PRIPELJE VELIKO SONCA V VAŠE SRCE."

(bš)

koronavirus
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja