Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
01.05.2020
20:54
Model pljuč iz odpadnih materialov (foto: A.P.)
Model pljuč iz odpadnih materialov, Foto: A.P.
Kljub globalni epidemiji koronavirusa in temu, da se otroci šolarjo od doma, so učitelji na Osnovni šoli dr. Jožeta Toporišiča Dobova pripravili navodila za izvedbo naravoslovnega dne na daljavo.

Eko dan - dan Zemlje

Na OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

BREŽICE Tema naravoslovnega dne je bila krožno gospodarstvo. Poleg tega 22. aprila praznujemo dan Zemlje, letos že petdesetič. Učitelji so nam pripravili program dela in potrebno snov, da nam razložijo pomen krožnega gospodarstva. Zelo nazorno je na več straneh in treh videih prikazano, kaj krožno gospodarstvo pravzaprav je. Resnično so se potrudili, da so nas seznanili z načini za obvarovanje okolja. Priložili so nam tudi film o pomenu vode z naslovom Žejni svet. Film pripoveduje o tem, kako zelo ta svet potrebuje vodo in da nekateri ljudje še nikoli niso okusili pitne vode. Zgodba tega filma se me je zelo dotaknila in verjamem, da nisem edina.

V osmem razredu smo morali izdelati model pljuč iz odpadnih materialov: plastenke, slamic in balonov. Prav tako smo morali napisati nekaj odgovorov na vprašanja o krožnem gospodarstvu.

Danes sem se veliko naučila o varovanju našega planeta in pomenu pitne vode, ki je ne bom več jemala za samoumevno. Zavedela sem se namreč, da je marsikateremu človeku na tem planetu pitna voda velika in nedosegljiva želja, ki pa je pravzaprav človeška osnovna potreba in pravica.

Ava Polovič, 8. a, OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

brežice
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja