Skip to main content
Petek, 1. december 2023
14.05.2019
13:13
Foto: Kostak d.d.
Sobotno dopoldne so učenci OŠ dr. Mihajla Rostoharja in OŠ Leskovec pri Krškem spoznavali, iz katerega vodnega vira priteče voda v šolske pipe ter med drugim kako odgovorno ravnati z vodo.

KRŠKO Aktivnosti so na obeh šolah potekale v sodelovanju z družbo Kostak, ki v okviru pobude Vsak en korak pripravlja vsebine, namenjene okoljskemu ozaveščanju vseh generacij.

Eko dan na OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško

Mlajše učence je na obeh šolah obiskala veverica Vita in jim povedala zgodbo o prepirljivih smeteh, izvajali so poskuse z vodo, na ogled je bila vodna postaja s praktičnim prikazom vodovodnega in kanalizacijskega sistema. Z zanimanjem so si učenci ogledali tudi smetarski kamion in se preizkusili v svojem poznavanju ločevanja odpadkov. Učence OŠ dr. Mihajla Rostoharja je obiskal tudi tovornjak za odvoz odpadnih voda, saj so marca ustvarili prav posebno poslikavo zanj, ki opozarja, da moramo vsi skupaj skrbeti za vode v našem okolju.

Eko dan na OŠ Leskovec pri Krškem

Učenci sedmih razredov OŠ Leskovec pri Krškem so v sklopu Eko dneva obiskali vodni vir Drnovo, med potjo pa so si ogledali tudi tako imenovani geološki stolpec (ob pešpoti proti Žadovinku), kjer je prikazana sestava tal na Krškem polju. Zaposleni v družbi Kostak so jim predstavili vodne vire v občini Krško, v okviru projekta vodni agent so merili porabo vode, učenci pa so sodelovali tudi v eko kvizu in si ogledali dokumentarni film o problematiki odpadne plastike. Ob šoli so posadili tudi brezo, ki jo je kot simbol vztrajnosti pri skrbi za naše življenjsko okolje in v spomin na eko druženje podarila družba Kostak.

Delavnice

VSAK EN KORAK Skupaj so zaposleni v družbi Kostak v soboto na obeh šolah izvedli kar 30 delavnic, pa tudi sicer so med šolskim letom izvedli številne predstavitve po osnovnih šolah. Objekte za oskrbo s pitno vodo so si v svojem okolju ogledali učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško, OŠ Koprivnica in OŠ Kostanjevica na Krki. Center za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad so v tem šolskem letu obiskali učenci OŠ Brežice, OŠ Šenčur, OŠ Leskovec pri Krškem, na šolah pa izvajajo tudi predstavitve o ločevanju odpadkov, v marcu je pri tem sodelovalo več razredov OŠ VIX. divizije Senovo in malčki Vrtca Brestanica. V šolskem letu 2018/2019 je bilo v ozaveščevalne aktivnosti družbe Kostak vključenih več kot 1.000 šolskih in predšolskih otrok.

V soboto na tržnci Videm Eko tržnica

SOBOTA Ob zaključku teh aktivnosti bo družba Kostak na tržnici Videm v soboto, 18. maja, organizirala tradicionalno Eko tržnico, ki bo namenjena delavnicam izdelovanja eko čistil in bio kozmetike. Osnovnošolci in vrtičkarji bodo pripravljali eko kopalne kroglice, detergent za posodo, toaletne čistilne bombice, kopalne soli, zeliščno milo, naravni deodorant in plastelin. Zeliščarka Alenka Kukman bo prikazala, kako lahko sami doma izdelate eko tablete za pomivalni stroj. V programu bodo sodelovali učenci osnovnih šol in BQL, Stara šola pa pripravlja modno revijo zares trajnostne mode. Vabljeni.

Kostak d.d.

krško
fotogalerija
vsak en korak

Pridružite se nam