Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
13.01.2022
13:48
Intervencije PGD Sevnica v letu 2021
Foto: PGD Sevnica
Sevniški gasilci ob 129 intervencijah v lanskem letu pravijo, da je bilo leto med bolj mirnimi. V letu 2020 so posredovali na skoraj enkrat več intervencijah, ko so jih našteli 204.

V letu 2021 so sevniški gasilci opravili 129 intervencij

SEVNICA V primerjavi z letom 2020 je bilo leto 2021 v garažah sevniških prostovoljnih gasilcev na Kvedrovi cesti 25 v Sevnici med bolj mirnimi. Če so leta 2020 tudi zaradi posredovanj ob epidemiji posredovali na 204 intervencijah, so jih lani prešteli 129. 

Lani brez nesreč ob in na vodi

V lanskem letu se je na območju občine Sevnica zmanjšalo število požarov, v lanskem letu pa prvič po nekaj letih niso posredovali zaradi nesreč ob in na vodi. Največ (52) je bilo tehničnih intervencij, v 38 primerih so posredovali na prometnih nesrečah, 14 je bilo požarov, v 12 intervencijah so pomagali reševalcem pri oskrbi obolelih in varovanju pristanka helikopterja. 

Zato pa štiri nesreče v železniškem prometu

V šestih primerih so iz garaž izvozili brez intervencije, zabeležili so še štiri nesreče v železniškem prometu in tri posredovanja ob nesrečah z nevarnimi snovmi.

PGD Sevnica

Kje delujejo? Na območju občin Sevnica, Radeče, Šentjur pri Celju

Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica je gasilsko društvo 4. kategorije in osrednja gasilska enota v Občini Sevnica.  V operativni enoti deluje 59 ustrezno usposobljenih in opremljenih operativnih gasilcev, enota pa od leta 1997 opravlja naloge gasilske enote širškega pomena (GEŠP).

Gasilska enota širšega pomena

S strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so sevniški gasilci pooblaščeni za izvajanje posredovanj v primeru  prometnih nesreč, nesreč z nevarnimi snovmi ter nesreč na in iz vode. GEŠP naloge opravljajo na področju občine Sevnica, Radeče ter delu občine Šentjur pri Celju. V enoti deluje tudi potapljaška enote ter enota za reševanje z vrvno tehniko.

(eP)

pgd sevnica
sevnica
gasilci

Pridružite se nam