Skip to main content
Petek, 22. september 2023
29.03.2022
12:11
Gasilci v štirih prostovoljnih gasilskih društvih v občini Krško v naslednjih dveh letih pričakujejo štiri nova gasilska vozila, od tega tri nove cisterne in eno gasilsko vozilo z vodo.

Štiri nova gasilska vozila

KRŠKO Gasilska zveza Krško je v petek objavila javno naročilo za nakup gasilskih vozil za prostovoljna gasilska društva v občini Krško, ki jih bodo na Raki, Senovem, Zdolah in v Malem Mraševem dobili v naslednjih dveh letih.

V štirih sklopih

Javno naročilo so razdelili na štiri sklope, gasilci na Senovem, Raki in Zdolah bodo tako najkasneje do 30. oktobra 2023 dobili nova gasilska vozila s cisterno (GVC-1), gasilci prostovoljnega gasilskega društva Malo Mraševo pa gasilsko vozilo z vodo (GVV-1). Kakor pišejo v razpisni dokumentaciji, lahko ponudnik odda ponudbo za vse sklope skupaj ali samo za gasilsko vozilo z vodo ali pa za sklop gasilskih vozil s cisterno.

Kakšna vozila bodo dobili gasilci v krški občini?

Gasilci na Senovem, Raki in Zdolah bodo dobili gasilska vozila s pogonom 4x4 in za posadko največ 8 gasilcev - za voznika, sovoznika, v drugi vrsti bo prostora za dva gasilska, v tretji vrsti nadgradnje pa prostora še za štiri gasilce, v cisterno vozila pa bodo lahko natočili 3000 litrov vode. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Malo Mraševo bodo dobili gasilsko vozilo z vodo na šasiji IVECO Daily 70C18H z enojno kabino ali enakovredno šasijo in cisterno z najmanj 1000 litri vode. V Krškem ponudbe pričakujejo do 25. aprila.

krško
gasilci

Pridružite se nam