Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
06.04.2020
13:23
Google, Slovenija, Brežice, Krško
Grafika: ePosavje.com
Google je prejšnji teden razkril nekaj naših navad, ki so se v minulih dneh še kako spremenile. Podatke so razkrili za več slovenskih občin, med drugim tudi tri posavske občine. Kaj pravijo?

Kaj pravi Google o ukrepih samoizolacije?

Kaj pravi za Slovenijo?

Google je prejšnji teden razkril nekaj več podatkov o aktivnostih, ki jih beležijo s pomočjo njihovih servisov. Na ravni države se je tako od sredine februarja do konca marca opazen padec obiska lokacij, kot so trgovine, kavarne, nakupovalni centri in tematski parki. Po njihovih podatkih so zaznali 88% manj aktivnosti mobilnih naprav na omenjenih lokacijah. Še nižje je šlo pri obisku trgovin s hrano, kmetijskimi proizvodi, specializirani prehranskimi trgovinami in tudi lekarnami (92% padec). V parkih in na transportnih srečališčih (avtobusnih in železniških postajah) so zabeležili padce obiskov med 43 in 54%, prav tako pa 45% padec prijav v njihove servise iz pisarn, za 13% pa se je povišala zaznava prijav iz "domačih" lokacij.

In kaj za Posavje?

Brežice

Na območju krške in brežiške občine imajo podatke s treh področjih. Na območju občine Brežice so zabeležili za 91% manj aktivnosti v trgovinah, kavarnah in nakupovalnih centrih, za 55% manj aktivnosti pri obisku trgovin s hrano, kmetijskimi proizvodi, specializirani prehranskimi trgovinami in v lekarnah, za 57% manj pa je bilo aktivnosti na siceršnjih službenih lokacijah občank in občanov.

Krško

Podatki s brežiško občino se v krški pokrivajo na področju št. 2, ko so zabeležili 54% manj aktivnosti mobilnih naprav pri obisku trgovin s hrano, kmetijskimi proizvodi, specializirani prehranskimi trgovinami in v lekarnah, 71% manj je bilo aktivnosti v trgovinah, kavarnah in nakupovalnih centrih, 36% manj pa aktivnosti na službenih lokacijah.

Sevnica

Na območju občine Brežice so zabeležili za 85% manj aktivnosti v trgovinah, kavarnah in nakupovalnih centrih, za 40% manj aktivnosti pri obisku trgovin s hrano, kmetijskimi proizvodi, specializirani prehranskimi trgovinami in v lekarnah, za 51% manj je bilo aktivnosti na siceršnjih službenih lokacijah občank in občanov.

Kako nastanejo meritve?

Google je do teh ugotovitev prišel na podlagi primerjav pogosti in dolžine obiskov uporabnic in uporabnikov, ki se na takšen ali drugačen način prijavljajo v njihove servise in imajo pri tem vklopljeno zaznavo lokacije. Za primerjalno osnovo so vzeli obdobje med 3. januarjem in 6. februarjem letošnjega leta.

koronavirus
krško
brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja