Skip to main content
V Posavju 0.2° C Nedelja, 23. januar 2022
19.04.2019
17:46
Krvodajalska akcija
Foto: arhiv ePosavje
V nadaljevanju objavljamo zahvalo Območnega združenja Rdečega križa Krško ob nedavnem številčnem odzivu

Rdeči križ Slovenije, s svojimi 56-imi območnimi združenji, je kot nacionalni organizator krvodajalstva, na področju katerega ima tudi javna pooblastila, 1. prostovoljno, anonimno in neplačano krvodajalsko akcijo izvedel 9. marca 1953. Od tedaj naprej je v Sloveniji krvodajalstvo preraslo v pravo solidarnostno gibanje, ki temelji na največjih in najpomembnejših vrednotah.

Območno združenje Rdečega križa Krško se kot glavni organizator krvodajalske akcije, ki je potekala 11. 4. 2019 in 12. 4. 2019 v Krškem, iskreno zahvaljuje vsem krvodajalkam in krvodajalcem za tako številčen obisk. Presrčna hvala, ker ste darovali delček sebe kar 380 ×, in s tem omogočili sodobno zdravljenje, ohranjanje življenja in zdravja, s tem pa boljše življenje sočloveku.

Hkrati se zahvaljujemo vsem tistim, ki prispevate, da vir varne krvi v Sloveniji ne presahne, vsem podjetjem, ki razumejo pomen krvodajalstva in zaposlenim omogočajo udeležbo na krvodajalskih akcijah, šolam, ki pomagajo krepiti zavedanje o pomenu krvodajalstva in mlade spodbujajo k odločitvi za darovanje krvi pa tudi medijem, ki brezplačno poročajo in s tem širijo zavedanje o krvodajalskih akcijah med splošno javnost.

Hvala, ker zaradi vas življenje teče dalje.

Območno združenje Rdečega križa Krško

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja