Skip to main content
V Posavju 3.7° C Petek, 9. december 2022
10.02.2020
05:15
Informativna dneva na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru
Foto: Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru
Pred dijaki zaključnih letnikov je velika in pomembna odločitev, ki zelo vpliva na njihovo nadaljnjo poklicno pot.

Informativna dneva na Fakulteti za turizem

Odločiti se morajo, ali zaključiti šolanje in se zaposliti ali pa naprej študirati. Izbira študija bo zagotovo lažja po informativnih dnevih, ki bodo letos potekali 14. in 15. februarja 2020 za vse študijske programe.

V Sloveniji je razpisanih veliko različnih študijskih programov, nekateri od njih pa se izvajajo tudi v Posavju. V Brežicah že 10 let deluje Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, ki je edina fakulteta v mestu. Ponuja univerzitetni in visokošolski program, ki sta za redne študente brezplačna. Študij na prvi stopnji traja 3 leta, na koncu pa se zaključi s pripravo in zagovorom diplomske naloge.

Prenovljena študijska programa

»Sodobne turistične prakse« in »Turizem: Sodelovanje in razvoj« sta študijska programa, ki bosta z novimi imeni in posodobljenimi predmetniki zaživela z generacijo, ki se bo vpisala v študijskem letu 2020/21. S prenovitvijo obstoječih programov so želeli izobraževanje še bolj približati potrebam gospodarstva, prilagoditi trendom in specifikam hitro spreminjajočega okolja.

Turizem je zelo široko področje, kjer se najdejo vsi tisti, ki radi delajo z ljudmi, uživajo v organizaciji dogodkov, so kreativni, potujejo, radi spoznavajo nove kulture in jezike. Sam študij poleg naštetih področjih pokriva tudi vsebine o komuniciranju, menedžmentu, trženju, podjetništvu, spoznajo različne smeri turizma, predvsem pa je v ospredju izobraževanje za uspešno delo z ljudmi ter strateško načrtovanje.

Fotogalerija (Foto: Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru):

Terenske vaje in primeri dobri praks

Študenti turizma so med študijem najbolj navdušeni nad terenskimi vajami, ko si lahko v živo ogledajo številne primere dobrih praks, na primer muzej na prostem ali degustirajo tradicionalne jedi. Obiščejo jih tudi gostujoči predavatelji iz gospodarstva in javne uprave, ki na svojem primeru predstavijo delovanje hotela, velnesa ali turistično informacijskega centra. Zagotovo pa najbolj v spominu ostanejo več dnevne ekskurzije po Sloveniji in tujini.

Strokovna praksa

Pri vseh študijskih programih pa je velik poudarek tudi na opravljanju strokovne prakse. Tako lahko vsi študenti s prakso v nekaterih največjih turističnih podjetjih pri nas in v različnih drugih organizacijah doma in v tujini preizkušajo in bogatijo svoje znanje na področju turizma. Na ta način imajo študenti že v času študija priložnost dobro spoznati hitro rastočo turistično panogo, navezati stike in si povečati zaposlitvene možnosti.

14. in 15. februarja na Fakulteti za turizem v Brežicah

Študij turizma je blizu, zato vabimo, da pridete na informativne dneve 14. 2. 2020, ob 10. ali ob 16. uri, ter 15. 2. 2019, ob 10. uri, v prostore Fakultete za turizem na Cesti prvih borcev 36, Brežice. Študenti in zaposleni bodo predstavili študijske programe ter vse, kar želite vedeti o študiju turizma in študentskem življenju v Brežicah.

Več informacij najdete na spletni strani www.ft.um.si,
pokličete na telefon 08 20 57 067 oziroma pošljete e-pošto na ft@um.si.

OGLASNO SPOROČILO

fakulteta za turizem
brežice
oglasna novica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja