Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
22.09.2019
17:34
Foto: arhiv ePosavje
V četrtek popoldan je v Knjižnici Sevnica potekal Javni forum o koristnih učinkih hoje
na zdravje. Organizacija javnega foruma je del prizadevanj Občine Sevnica za
spodbudo in krepitev zavedanja o pom

Javni forum o koristnih učinkih hoje na zdravje

SEVNICA Organizacija javnega foruma je del prizadevanj Občine Sevnica za spodbudo in krepitev zavedanja o pomenu gibanja za zdravo življenje. Župan Srečko Ocvirk in direktor Javnega podjetja Komunala Sevnica d. o. o. Mitja Udovč sta predstavila svoje poglede na upravljanje in urejanje javnih površin in druge pešcem namenjene infrastrukture v mestnih središčih.

Predsednik Planinskega društva Lisca Sevnica Rok Petančič je svoje besede namenil planinskim potem, kot najbolj razvejani in najbolj obširni infrastrukturi za pešce v državi. Predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje Brigita Župančič Tisovec je govorila o konkretnih koristnih učinkih hoje in drugih oblik gibanja na zdravje vseh generacij ter izpostavila, da so razlike v fizični pripravljenosti otrok danes in pred dvajsetimi leti resnično očitne.

Barbara Resnik, promotorka hoje, je zbranim predstavila svoj pogled na gibanje, na hojo in vse koristne učinke, ki jih ob gibanju čuti sama. Dobro prakso telesne aktivnosti skozi vodene vadbe uspešno prenaša tudi na druge in tako krepi ne zgolj lastno, ampak tudi njihovo zdravje.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja