Skip to main content
V Posavju 3.1° C Petek, 2. december 2022
29.04.2022
08:43
Tončkov dom na Lisci
Foto: arhiv ePosavje
V naslednjih dneh predprvomajska kresovanja, proslave ob prvem maju in jutranje budnice. Kam v Posavju na kresovanja in za 1. maj?

Kam v Posavju za 1. maj?

Trška gora

V soboto, 30. maja, na Trški gori nad Krškim pripravljajo tradicionalno prvomajsko kresovanje. Letošnje bo 36. kresovanje, začelo se bo ob 18. uri, organizatorji objubljajo brezplačen lovski golaž, nastopili bodo člani Pihalnega orkestra Krško in ansambel Plamenci.

Sveti Vid

V nedeljskem jutru se bodo po posavskih ulicah zaslišale jutranje budnice, ob 10. uri se lahko s čateškega motela z Lojzetom Ogorevcem odpravite na bosonogi pohod na sveti Vid, ob 11. uri bo nad Brežicami tradicionalno srečanje v organizaciji PGD Sobenja vas, Občine Brežice in Pihalnega orkestra Kapele.

Lisca

Tradicionalna proslava ob 1. maju se bo pred Tončkovim domom na Lisci začela ob 11. uri. Slavnostni govornik bo generalni sekretar Sindikata delavcev trgovine Slovenije Ladi Rožič, zbrane bo nagovori tudi župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. Kulturni program bodo oblikovali Godba Sevnica, Mažorete Sevnica, folklorna skupina Duplo Pišece ter Nataša, Blaž in Katja Plevnik s harmoniko in recitacijami.

V popoldanskem času ekipa Tončkovega doma pripravlja glasbeni program, ob 13. uri  nastop zasedbe Miran Rudan & Design, od 16. ure dalje Ansambla Jarica.

Brezplačen avtobusni prevoz

Občina Sevnica bo v nedeljo zagotovila brezplačen avtobusni prevoz.

Avtobusni prevoz do pohodniških izhodišč:

  • Železniška postaja Sevnica–Krakovo–Orešje nad Sevnico: odhodi ob 7.00, ob 8.00 in ob 9.00

Avtobusni prevoz za vse obiskovalce do Lisce:

  • Železniška postaja Sevnica–Krakovo–Lisca: odhodi ob 10.00 in ob 12.15

Odhodi z Lisce na izhodiščna mesta:

  • Lisca – Krakovo–Železniška postaja Sevnica: odhodi ob 11.15, ob 16.00 in ob 19.00
  • Lisca–Breg–Železniška postaja: odhod ob 17.30

Kresovi tudi drugod po Posavju

Več javnih kresovanj pripravljajo tudi drugod po Posavju, ob tem pa ne bo odveč poziv k previdnosti pri kurjenju v naravi. V zadnjih dneh smo na naših straneh objavili več nasvetov za varno prvomajsko kresovanje.

krško
brežice
sevnica
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja