Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
13.06.2022
15:16
Kostak, komunaliada 2022
Foto: Kostak, d. d.
V soboto so v Celju pripravili 36. Komunaliado, na kateri so se srečali delavci komunalnega gospodarstva Slovenije. Po zmagi v letu 2019 so bili tudi tokrat najboljši članice in člani krškega Kostaka.

36. Komunaliada v Celju

CELJE Iz podjetja Kostak se je srečanja udeležilo 100 tekmovalcev in več kot 150 navijačev, ki so v odličnem vzdušju po dvoletnem premoru - nazadnje je srečanje potekalo 2019 v Trebnjem - ponovno dosegli odlične rezultate. Krčani so se v 16 disciplinah uvrstili med prva tri mesta in postali skupni zmagovalci tokratnih iger.

Fotogalerija (Foto: Kostak, d. d.):

Kostak zmagovalci letošnjih iger komunalnega gospodarstva Slovenije v Celju

V delovnih tekmovanjih so osvojili bronasti pokal v disciplini kanalizacija, v športnih tekmovanjih so tri bronaste pokale osvojili v odbojki, plavanju in lokostrelstvu, 2. mesto so zasedli v nogometu, kar 8 medalj pa je bilo najžlahtnejšega leska. Najboljši so bili namreč v vlečenju vrvi v ženski in moški konkurenci, v tenisu, ulični košarki, pikadu v moški konkurenci, suvanju krogle, paintballu in kartingu. Krčani so ob tem osvojili bron za skupno uvrstitev v delovnih tekmovanjih ter zlata pokala za skupno uvrstitev v športnih tekmovanjih in za skupno zmago.

Skupni rezultati:

  1. Kostak, d. d. - 1440 točk
  2. Komunalno podjetje Velenje - 1162 točk
  3. JP Voka Snaga - 1036 točk
  4. Simbio d.o.o - 953 točk
  5. Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. - 944 točk
  6. Komunala Novo mesto d.o.o - 869 točk
  7. Mariborski vodovod d.o.o - 778 točk
  8. Komunala Brežice d.o.o. - 648 točk
  9. ...
Komunala Brežice, kegljanje

Sevničani 2. v razvrstitvi delovnih tekmovanj

V seštevku delovnih in športnih tekmovanje je ekipa Komunale Brežice osvojila 8. mesto, tekmovalke in tekmovalci Javnega podjetja Komunala Sevnica so zasedli 18. mesto. Sevničani so sicer osvojili 2. mesto v delovnih tekmovanjih, kjer so v disciplini vodovod končali na 3. mestu, četrti so bili v kanalizaciji, pet na odvozu odpadkov, v aranžiranju cvetja pa je njihov šopek zasedel 16. mesto.

Brežičani v športnih igrah najboljši v moškem pikadu

V športnih tekmovanjih so predstavnice in predstavniki Komunale Brežice osvojili 8. mesto, najboljša je bila na 3. mestu ekipa pikada v moški konkurenci. Sevničani so v finalu vlečenja vrvi morali priznati premoč sosedom iz Krškega, 2. mesto pa je osvojila tudi njihova moška ekipa v lokostrelstvu.

kostak krško
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja