Skip to main content
V Posavju 14.4° C Sreda, 20. oktober 2021
22.04.2020
09:23
Obnova železnega mostu čez Savo v Brežicah
Grafika: ePosavje
V občini Brežice v tem času potekajo nekatere naložbe, ena od teh je obnova železnega mostu čez Savo in Krko. Obnova mostu čez Savo je končana, zdaj sledi še obnova tistega čez Krko. Kaj pravi župan?

Končana obnova železnega mostu čez Savo v Brežicah

Zdaj še obnova mostu čez Krko, ta je v boljšem stanju

BREŽICE Občina Brežice se je odločila za zahtevno sanacijo zaradi dotrajanosti – spodnji del mostu čez Savo je namreč prizadela močna korozija in ogrozila njegovo trdnost in nosilnost. Obnova 114 metrov dolgega mostu čez reko Savo je dokončana, v Brežicah pa se po tem 1,1 milijona evrov vrednemu projektu pripravljajo na sanacijo mostu čez Krko, ki je v nekoliko boljšem stanju.

Brežiški župan: "Če bo vse v redu, bi z obnovo mostu čez Krko začeli poleti"

"Želja je, da bi bila obnova dokončana do konca leta"

"Zdaj smo v drugi fazi, smo v fazi razpisa za most čez Krko. Gre za stari železni most in srednji del, ki nas čaka. Trenutno smo v fazi preverjanja ustreznosti izvajalcev in upam, da nam bom uspelo to pridobiti. Če bo vse v redu, bi lahko začeli z delom nekje v poletnem času. Moja želja je, da bi bil do konca letošnjega leta tudi dokončan," nam je ob tem povedal brežiški župan Ivan Molan.

Železni most čez Savo v Brežicah

Na mostu čez Savo so prenovili celotno nosilno konstrukcijo, zamenjali vsa vozlišča, nosilno konstrukcijo, uredili odvodnjavanje, postavili hidroizolacijo in celoten most prebarvali. Železna mostova čez Savo in Krko, ki sta bila zgrajena leta 1906 v času Avstro-Ogrske, sta pomemben simbol tako mesta Brežice kot občine.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja