Skip to main content
V Posavju 18.7° C Torek, 24. maj 2022
10.04.2020
16:03
Donacija Ribogojstvo Colarič
Foto: Ribogojstvo Colarič
Ribogojstvo Colarič z Dobrave pri Kostanjevici je v četrtek Domu starejših občanov Krško doniralo 50 kg rib v skupni vrednosti okoli 500 evrov.

Krškemu domu starejših podarili 50 kg rib

Afriški som - brez vonja po ribi

KRŠKO V ribogojnici Colarič gojijo afriškega soma. Kot pravi Mojca Colarič, sta se z možem za to vrsto rib navdušila, saj ob upoštevanju nekaj osnovnih načel dela in higiene v sami ribogojnici samo gojenje teh rib ni tako zahtevno. Meso afriškega soma je precej čvrsto, okus in vonj sta zelo nevtralna, za ribo bi lahko rekli "brez vonja po ribi", fileji se pripravijo tako, da so brez kože in brez kosti. "S kakovostno vzrejeno ribo, ki ima te prednosti "brez kože, brez kosti, brez specifičnega vonja po ribi", smo kmalu prepričali naše glavne odjemalce in kupce, to so šole in vrtci," pravi Colaričeva.

"Če smo nekomu polepšali dan, potem je naš cilj dosežen"

"Danes, ko pa smo v času karantene in so šole in vrtci zaprli svoja vrata, ostajajo tudi naše ribe doma. Zato smo se odločili, da preden gredo ribe v prerast, da če jih že ne moremo vse prodati, je bolje, da jih nekomu podarimo in njemu kot nam polepšamo dan, še posebej sedaj pred prazniki. In če smo nekomu polepšali dan, potem je naš cilj dosežen," še dodaja.

Ribogojstvo Colarič

Kupujmo lokalno pridelano hrano

Na Občini Krško ob tem še enkrat pozivajo "k lokalni oskrbi – kupujmo lokalno pridelano hrano. Tržnica Videm je do nadaljnjega zaprta, a lokalne izdelke lahko kupite tudi pri ponudnikih ali se dogovorite za lokacijo prevzema. Center za podjetništvo in turizem Krško je objavil seznam ponudnikov oz. kmetij. Ponudnika predhodno pokličete po telefonu in naročite želeno. Naročeno naj gre iskat zdrava oseba."

(Občina Krško, bš, eP)

krško
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja