Skip to main content
V Posavju 3.8° C Petek, 28. januar 2022
17.05.2019
10:58
Foto: Knjižnica Brežice
Teden vseživljenjskega učenja 2019 že štiriindvajseto leto zapored združuje generacije, budi vedoželjnost, omogoča izmenjavo znanj, ustvarjalnost in priložnost za vseživljenjsko učenje.

Pester posavski in vseslovenski program dogajanja tudi letos sooblikujemo v brežiški knjižnici. Povezali smo se s prijatelji iz Kluba zdravljenih alkoholikov Brežice in v četrtek, 16. maja 2019, za širšo javnost pripravili predavanje o družini. S skupnimi močmi tako uresničujemo slogan TVU, da je Slovenija učeča se dežela.

Prisluhnili smo mag. Martinu Liscu, psihoterapevtu logoterapevtu, mediatorju in predavatelju. Nadalje še ustanovitelju in direktorju Inštituta Stopinje ter strokovnemu vodji izobraževalnih programov omenjenega inštituta. V preteklosti je ustanovil in kot direktor vodil projekt Skala, ki še danes velja za pionirski projekt uličnega dela v Sloveniji. Bil je tudi soustanovitelj in direktor Inštituta za mediacijo Concordia, ki je med prvimi v Sloveniji ponudila kakovostna izobraževanja za družinske, šolske in gospodarske mediatorje. Izkušnje v gospodarstvu si je nabiral kot direktor slovenske izpostave Mohorjeve družbe Celovec, vseskozi pa del svojega časa posveča tudi prostovoljnemu delu. Med drugim trenutno v Zavodu za prestajanje kazni zapora na Igu, za kar je v minulem mesecu prejel pohvalo Ministrstva za pravosodje RS.

Z gostujočim predavanjem smo opozorili tako na lepe in pozitivne strani družinske skupnosti kot tudi tiste boleče. Predavatelj je spregovoril o vprašanjih brez odgovora, moči družinskih in družbenih stereotipov, otrocih v labirintu družinskega nasilja in tem, da slednje razčlovečuje. Številnim podtemam je v nadaljevanju dodal še tri zaveze zakona in družine, tj. načrtna gradnja odnosa, kriterij prednosti ter preraščanje v pristno ljubezen. Uradni del druženja smo sklenili z besedami, da je v začetku bilo zaupanje. Naj bo slednjega – zdravega – mnogo tudi v prihodnje.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja