Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
17.08.2022
16:14
Dan mladih v MC Krško
Foto: MC Krško
Mladinski center Krško je organiziral tabor brez ekranov, na katerem so mladi preživeli brez ekranov, torej telefonov, tablic, televizije, računalniškega ekrana kar tri dni.

Dan mladih v Mladinskem centru Krško

Ne le, da so zdržali, a ekranov niti niso pogrešali. Kaj pa smo počeli?

Odpravili smo se v Orehovec pri Kostanjevici na Krki. Prvi dan, v sredo, smo se najprej spoznali in sestavili pravila našega tabora. Kasneje smo ustvarili kamp sami, posledično pa doživeli celo pustolovščino s sestavljanjem šotorov. Vsak izmed je bil ponosen, ko je zagledal druščino šotorov.

Naslednji dan smo pogumno zagazili v sosednji hrib na pohod, ki je bil pravi izziv, popoldne pa smo se po osvežili v reki Krki, se naučili »supati« in veslati. 12. avgust, petek, zadnji dan tabora, pa je bil poseben dan – dan mladih, zato smo ga na poseben način tudi proslavili, saj smo se skupaj odpravili v kostanjeviško jamo in adrenalinski park Otočec. Mladi so se pogumno, iskrivo in neustrašno pognali čez številne ovire. Takšni pač so: pogumni, neustrašni in iskrivi – mladi. Vsak dan smo skupaj pripravili vse obroke, med malicami pa smo se posladkali z različnim sadjem. Zvečer smo pekli na ognju hrenovke in koruzo, nekaj udeležencev pa je zaigralo na kitaro in ukulele ter popestrilo večer. Kljub temu da smo imeli s sabo kar precejšnje število družabnih iger, pa smo raje ob ognju delili zgodbe in drug drugega spoznavali.

Prav vsi smo se zabavali ob različnih aktivnostih, za arhivske fotografije in fotografije za spomin pa smo poskrbeli čisto na začetku in na koncu, zato je ujetih trenutkov malo, a prav vsi so dragoceni.

Vir: Mladinski center Krško

mc krško
krško
poletje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja