Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
26.08.2019
12:49
Foto: LAS Krško
LAS Krško je v sodelovanju s Policijsko postajo Krško, Večnamenskim romskim centrom Drom ter CSD Posavje, enoto Krško, na Bohorju pripravila že drugi tabor spoznavanja vrednot narave in premoženja.

Tabor Spoznavanje vrednot narave in premoženja

KRŠKO Oskrbnica Koče na Bohorju, ga. Jožica Marija Omerzu, je pisano skupino strokovnih delavcev in mladih Romov povabila k sodelovanju pri vzdrževalnih opravilih pri planinski koči. Avgustovski obisk je bil namenjen ponovnemu barvanju miz in klopi na terasi pred kočo ter barvanju vseh polken na koči.

Obilo dela je bilo opravljenega hitro zaradi številnih pridnih rok. Strokovnim delavcem se je pridružilo namreč še 5 mladih Romov in Rominj. Po opravljenem delu so se mladi udeležili delavnice, ki sta jo pripravili in izvedli strokovni delavki ZD Krško. Po delavnici je sledil pohod po Bohorju in nato še slastna večerja, ki sta jim jo pripravila policista.

Fotogalerija (Foto: MC Krško):

Organizatorji so z izvedbo obeh taborov zadovoljni in tabore vedno zaključujejo z mislijo, da bi bilo tovrstne delovne akcije potrebno izvajati pogosteje.

Program tabora je namenjen mladim, ki so že pokazali neko mero rizičnega vedenja. Skozi družbeno koristno delo, povezovanje med romsko in neromsko populacijo, pogovore, druženje in različne skupne aktivnosti želijo soorganizatorji mlade spodbujati k medsebojnem spoštovanju ter spoštovanju lastnine in narave.

LAS Krško

krško
mc krško
fotogalerija

Pridružite se nam