Skip to main content
Petek, 1. december 2023
24.05.2022
08:52
Predaja ključa, Gimnazija Brežice
Foto: Gimnazija Brežice
Na tradicionalnem pohodu po mestu, ki je namenjeno slovesu od šole, so se letošnji maturanke in maturantje Gimnazije Brežice ustavili tudi pred Občino Brežice in Osnovno šolo Brežice.

Predaja ključa na Gimnaziji Brežice

BREŽICE Na šolskem igrišču je potekala tradicionalna prireditev »Predaja ključa«. Aktualni šolski ključarji so bili v tem šolskem letu dijaki iz 4. c-oddelka, ki so pripravili zanimive in »zabavne igre«, v katerih so se pomerili dijaki tretjih letnikov.

Najuspešnejši so bili dijaki 3. b-oddelka in tako svojemu oddelku priborili pravico do ključa šole za naslednje šolsko leto. Ključ simbolizira pripadnost šoli, pomoč sošolcem, učne procese, vzorno vedenje. Prav tako odklepa vrata v nove svetove različnih spoznanj, ki naj stojijo na temeljih poštenosti in ljubezni.

Fotogalerija (Foto: Gimnazija Brežice):

28. maja izpit iz angleščine, rezultati mature 11. julija

Sledila je še tradicionalna tekma v malem nogometu med maturanti in profesorji. Po tekmi so dijaki prejeli spričevala zaključnega letnika v matičnih učilnicah. V tem tednu se bodo maturanti še udeleževali priprav na maturo. 28. maja se bo pričela splošna matura iz izpitom iz angleščine. Podelitev maturitetnih spričeval bo v ponedeljek, 11. julija 2022.

gimnazija brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja